28-åringen ble i februar dømt til 13 års fengsel for drapet på sin ektefelle Nilofer Naseri (27) og for å ha kommet med drapstrusler mot henne før drapet skjedde.

I Sør-Trøndelag tingrett erkjente han drapet, men nektet for å ha truet henne. Han anket derfor skyldspørsmålet rundt drapstruslene, og det er dette ankesakens første dag omhandler i Frostating lagmannsrett.

- Det var ikke meningen

- Har du på noe tidspunkt fremsatt trusler til Nilofer direkte eller via noen andre? ville aktor Unni Sandøy vite.

- Nei, jeg var klar for et aleneliv. I de fire årene vi bodde sammen har jeg aldri truet henne, slått henne eller hindret henne i den individuelle friheten hun hadde, sa 28-åringen.

Etter dette beklaget han drapet.

- Jeg skjønner hvordan familien til Nilofer har det. Jeg beklager på det sterkeste, sa tiltalte, og uttalte at også han er trist.

- Det var svart i øynene mine. Den grusomme hendelsen - det var ikke meningen at det skulle gå denne veien. Men straffen, den kunne vært mildere, sa 28-åringen som også har anket over straffutmålingen han fikk i tingretten.

Ga fra seg pass

I sitt innledningsforedrag gikk statsadvokat Unni Sandøy gjennom kontakten Nilofer Naseri hadde med politiet forut for drapet skjedde.

29. juni 2105 rykket politiet til Kuhaugen på Melhus, hvor Nilofer Naseri, ektemannen og deres barn bodde, på grunn av krangel og bråk.

- Det hadde oppstått en konflikt fordi tiltalte ville ha med sønnen til Afghanistan, noe mor ikke ville. Det var flere til stede - blant annet avdødes far, sa Sandøy, og la til at saken ble løst ved at tiltalte ga fra seg sønnens pass til politiet.

- Politiet opprettet en diffus anmeldelse for husbråk i etterkant, sa statsadvokaten.

Avdøde: Nilofer Naseri (27) ble drept 28. september i fjor.

Saken henlagt

27. juli i fjor kom Naseri til politiet og avga forklaring. Hun sa der at tiltalte hadde truet med å drepe henne, og hun fikk som følge av dette voldsalarm av politiet, opplyste Sandøy.

15. september ble saken besluttet henlagt, og saken sendt til konfliktråd.

17. september var det et formøte med Naseri i konfliktrådet og det samme ble arrangert for tiltalte 25. september.

Samme dag som 24-åringen ble drept oppsøkte hun Melhus lensmannskontor. Hun ville ha besøksforbud overfor mannen. Det rakk aldri politiet å gi henne før drapet, kom det frem i tingretten. Politibetjenten ved Melhus lensmannskontor som hadde mest kontakt med Nilofer Naseri, vitnet under tingrettssaken. Hun skal også vitne på tirsdag.

Nilofer Naseri ønsket denne mandagen også å anmelde ektemannen for drapstrusler. Hun var redd for at 28-åringen ville ta livet hennes hvis hun fullførte skilsmissen som hun ønsket seg, opplyste politibetjenten i tingretten.

Denne kvelden ble Naseri kvalt og knivstukket til døde hjemme i leiligheten sin av tiltalte.

Spesialenheten for politisaker har etterforsket politiets kontakt med Naseri før drapet. Påtaleavgjørelsen er imidlertid ikke klar.

Var klar for skilsmisse

I sin forklaring i lagmannsretten hevdet 28-åringen at Nilofer Naseris familie blandet seg inn i samlivet han hadde med henne. Han opplyste imidlertid at han var klar for skilsmisse og et aleneliv. Han gjorde det også klart at han ikke hadde planer om å flytte tilbake til Afghanistan.

- Målet mitt var et selvstendig liv med barnet mitt, sa 28-åringen.

Her kan du lese flere saker om Melhus-drapet og rettssaken