- Vi vil vise at de aller fleste droneeiere ikke er folk som flyr inn i flymotorer og spionerer på naboen, sier regissør Kris Leslie Munthe til Bergens Tidende.

Det er naturen og gleden over å fly som er viktig for de aller fleste droneentusiaster, ikke å spionere på naboen, eller å fly farlig nærme passasjerfly. Dette mener i hvert fall Kris Leslie Munthe, som har brukt de siste ukene på å samle inn videoer fanget med drone fra over hele landet.

- For meg har det lenge vært en drøm å reise rundt i Norge og filme så mange flotte steder som mulig. Men det er dyrt og tidkrevende, så jeg la i stedet ut en forespørsel til medlemmene i Facebook-gruppen Droneklubben Online, sier Munthe til BT.no

Trønderske bidrag

I dronevideoen får man glimt fra både Oppdal og Ålen. Eric Fagerheim fra Trondheim, er en av bidragsyterne.

-  Det var artig å være med på dette, sier han.

Opptaket hans ble gjort litt utenfor Ålen i sommer. Det var Munthe som tok kontakt og lurte på om han ville sende inn videoen.

- Jeg synes den ferdige videoen ble bra sammensatt. Den fikk vist mange sider av Norge, sier Fagerheim, som til daglig jobber som fotograf i Trondheim.

Han har hatt sin drone siden desember i fjor, og bruker den både privat og på jobb.

- Det blir en del dronefilming for eiendomsmeglere i byen, samt for bryllupskunder. Det siste er et prøveprosjekt, der jeg filmer med drone, mens vi er ute på vanlig fotografering. Men det er mange reglere å følge, jeg kan ikke bruke drone overalt, sier han.

LES MER: Hansken som styrer dronen

Flere filmet ulovlig

Droneklubben Online består av over 4000 droneentusiaster fra rundt om i landet, og etter noen dager begynte videosnuttene å strømme inn til Munthes PC.

DRØMMEN: - For meg har det lenge vært en drøm å reise rundt i Norge og filme så mange flotte steder som mulig, sier regissør Kris Leslie Munthe. Foto: PRIVAT

- Det gikk litt tregt med innsamlingen i starten, men så løsnet det. Folk har vært suverene og sendt inn helt fantastiske videoer.

Flere av bidragene kunne imidlertid ikke Munthe ta med, siden de brøt med forskriftene satt av Luftfartstilsynet for bruk av droner.

- Noen hadde blant annet flydd for lavt over folkemengder og bygninger, og da kunne jeg dessverre ikke ta dem med.

LES MER: Mange flyr kommersielt uten å være klar over det

- Handler ikke om å kikke inn nabovinduet

For Munthe er det viktig å vise at de aller fleste droneeiere er ansvarlige, lidenskapelige fotografer og filmentusiaster.

- Det handler om å fange naturen på nye og spennende måter, ikke om å kikke inn vinduet til naboen, eller fly farlig nærme passasjerfly.

- Hva er favorittklippet ditt i videoen?

- Det er vanskelig å si. Jeg liker bredden, og kombinasjonen av «wow»-øyeblikk og mer stille partier. Jeg synes også det er flott at alt dette er dugnadsbasert, og at to lovende band fra henholdsvis Oslo og Ålesund ville bidra med bakgrunnsmusikk.

LES MER: Til «VM» i droneflyging