Fiskerne, som ble meldt savnet like før klokken 18 lørdag, ble funnet av et Sea King redningshelikopter klokken 19.47 og plukket opp av sjøen av redningsskøyta Horn Flyer like etterpå.

Dramaet, som kunne fått et langt mer alvorlig utfall, begynte noen timer tidligere da en brottsjø gjorde at tyskernes båt, en aluminiumsbåt på 17,5 fot, begynte å ta inn vann.

Det var opprinnelig to båter var ute og fisket, men de skilte lag i 13-tiden. Da den andre båten ikke kom tilbake, ble den meldt savnet.

Havnet i sjøen da båten kantret

Trolig skjedde kantringen en gang mellom klokken 15 og 16.

- Tyskerne forklarte at båten ble truffet av en brottsjø og raskt  ble fylt av vann.  Deretter fikk den slagside og kantret på kort tid. Alle fire havnet i vannet, men klarte å komme seg opp på kjølen av båten som lå opp-ned i sjøen.

Da vi kom til stedet der båten lå kantret, satt to av fiskerne langt framme på kjølen og to lenger bak. Det var godt de ikke var flere. Da hadde det blitt vanskelig for alle å finne en plass på kjølen,  forteller skipper Helge Skarpnes på redningsskøyta Horn Flyer.

Undersøkt på Orkdal sjukehus

Tyskerne ble fraktet inn til Sistranda hvor de ble møtt av ambulansepersonell og deretter kjørt til Orkdal sjukehus i Orkanger for legesjekk.

Selv om de hadde tilbrakt flere timer oppe på båtkjølen, var de i god form.

- De var kalde, men ellers uten skader, sier Skarpnes.

Han sier at høy sjøtemperatur etter årstiden og at de var iført flytedresser og redningsvest gjorde at de kom fra ulykken uten fysiske men.