En mann i 60-årene ble tidligere denne måneden dømt til 30 dager i fengsel for å ha truet to miljøarbeidere med øks. Trusselen skjedde i Midtre Gauldal i april i år.

Det var Trønderbladet som først omtalte saken.

Fryktet for livet

Ifølge dommen slo tiltalte øksen i en krakk og i veggen. Deretter skal han ha hevet øksen mot en av miljøarbeiderne. Tiltalte sto cirka én meter fra miljøarbeideren «mens han holdt øksa med en hånd i ansiktshøyde», heter det i dommen.

Tiltalte benektet dette, men retten festet lit til vitneforklaringene. Retten fant at trusselen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt. I retten forklarte tiltalte at miljøarbeiderne ikke hadde noen grunn til å bli redde. Begge miljøarbeiderne forklarte i retten at de fryktet for sine liv.

Årsaken til at mannen ble oppskjørtet var at han ikke ønsket at den ene miljøarbeideren skulle delta på et møte, heter det i dommen.

Tidligere dømt

Retten fant det skjerpende at tiltalte tidligere er domfelt for blant annet vold og trusler. Han er også tidligere dømt til fengselsstraff for drap, heter det i dommen.

I formildende retning la retten vekt på at tiltalte la fra seg øksen da han ble bedt om å gjøre det.

Tiltalte erklærte seg ikke straffskyldig etter tiltalen. Aktor la ned påstand om 45 dagers fengsel, mens forsvarer ba om at tiltalte ble frifunnet eller subsidiært ansett på mildeste måte.

I retten ble han dømt til 30 dager i fengsel.