Datatilsynet mener YX Frøya har brutt personopplysningsloven, og har gitt bensinstasjonen et overtredelsesgebyr på 50 000 kroner, skriver avisa Hitra-Frøya.

Det var i februar i år at en bil skal ha gjort skade på YX Frøya sin bensinpumpe. Innehaveren leverte derfor et stillbilde fra overvåkningskameraet til Hitra-Frøya for å få hjelp til å identifisere eieren av bilen. Vedkommende så bildet og kjente igjen bilen sin.

Etter et par timer ringte bileieren til avisa og fortalte at det var opprettet kontakt med eieren av bensinstasjonen. Da ble bildet fjernet fra nettavisen.

- Etter vår mening var det et ikke identifiserbart bilde. Det var i svart-hvitt og viste ingen kjenntegn. I tillegg finnes det et titalls tilsvarende varebiler i Øyregionen. Men bileieren kjente igjen bildet, og følte seg truffet, sier redaktør Bjørn Rønningen til sin egen avis

Bileieren klaget likevel til Datatilsynet på at YX utleverte stillbildet.

- Datatilsynet finner det klart at YX Frøya AS har utlevert opptak gjort ved kameraovervåkning i strid med personopplysningsloven paragraf 39, skriver de i et varsel om vedtak og overtredelsesgebyr, ifølge lokalavisen.

YX Frøya AS kan klage på vedtaket.