Mannen i 30-årene som er siktet for kroppsskade med døden til følge etter en slåsskamp i Bjugn natt til mandag, skulle mandag formiddag fremstilles for fengsling i Sør-Trøndelag tingrett. Dette fengslingsmøtet er nå utsatt, etter ønske fra siktede selv.

- Min klient er psykisk utenfor og har vanskelig for å uttrykke seg. Det er årsaken, sier mannens forsvarer Jon Reidar Aae.

Advokat Jon Reidar Aae er forsvareren til den voldssiktede mannen. Etter at tirsdagens fengslingsmøte ble utsatt, er det berammet nytt fengslingsmøte onsdag.

Nytt rettsmøte onsdag

Da han satt sammen klienten i et vel tre timers langt avhør mandag, lå siktedes bekjent fortsatt kritisk skadd ved St. Olavs Hospital etter en slåsskamp. Han døde imidlertid senere på dagen av skadene.

- Under avhørssituasjonen i går var dette uavklart. Han fikk seg en knekk da han fikk høre dette, og det er årsaken til at han ønsker utsettelse, sier Aae.

Politiet må ha rettens samtykke til å holde en person fengslet i mer enn 48 timer. Retten har nå besluttet at et nytt fengslingsmøte berammes onsdag klokken 13.00.

Siktelsen uendret

Politiadvokat Lars Lundlie ved Trøndelag politidistrikt, ønsker foreløpig ikke å opplyse hvor lenge han vil begjære den siktede varetektsfengslet, eller på hvilket grunnlag. Han gjør det imidlertid klart at siktelsen er uendret.

Politiet har overfor retten begjært at fengslingsmøtet skal gå for lukkede dører.

Det var klokken 04.27 natt til mandag at politiet meldte om slåsskamp på Twitter. Voldsutøvelsen skjedde i en leilighet i Botngård i Bjugn kommune. På stedet fant politiet to skadde menn, begge i 30-årene. Den ene var bevisstløs, og det var han som døde på St. Olavs hospital mandag ettermiddag.

Avdøde ble obdusert ved St. Olavs Hospital tirsdag med krimteknikere fra politiet til stede. Etterforskningsleder Roy Hoøen ved Fosen lensmannsdistrikt har ikke motatt den foreløpige obduksjonrapporten, men har fått en muntlig tilbakemelding. Denne vil han ikke si noe om foreløpig, av etterforskningsmessige hensyn.

Er obdusert

Politiet på Fosen fortsatte tirsdag etterforskningen av saken.

- Vi skal avhøre flere vitner - ikke til selve hendelsen, men vitner rundt de to mennene. Dette for å danne oss et bilde av hvem de er, sier Hoøen.

- Var det noen vitner til det som skjedde?

- Så vidt vi vet har det ikke vært noen andre til stede, sier etterforskningslederen.

- Forsvarer Aae opplyste til Adresseavisen mandag at det hadde vært en uoverenstemmelse mellom siktede og avdøde. Hva kan du si om dette?

- Vi jobber nå ut fra de opplysningene vi har fått. Denne informasjonen er det siktede som har kommet med. Vi skal nå finne ut hva som har skjedd, sier Hoøen.

Han ønsker fortsatt ikke å kommentere om det ble brukt våpen i forbindelse med slåsskampen.

En mann i 30-årene døde ved St. Olavs Hospital etter slåsskamp i Bjugn natt til mandag. En annen mann i 30-årene er siktet for dødsvold.