Lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt opplyser at de pårørende er varslet og at navnet er frigitt. Den omkomne 25-åringen var bosatt i Åfjord.

Politiet fikk melding om ulykken i Stordalen litt over klokken 09.00 torsdag. Bilen 25-åringen førte, kjørte av fylkesvei 52, ned en skrent og endte i vannet rett nedenfor Støvlfossen i Stordalselva i Åfjord.

Norsk Luftambulanse fløy til stedet med to redningsdykkere, som landet ved elva rundt klokken 09.45. De fant Flenstad i bilen. Han ble tatt til land og det ble igangsatt førstehjelp, men livet sto ikke til å redde.

Glatt på veien

Det skal ha vært kolleger av den avdøde som oppdaget spor etter utforkjøringen. Vaktleder Per Ivar Lysholm ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag opplyste torsdag morgen at kolleger hadde dratt ut for å se etter 25-åringen, da han ikke hadde kommet på jobb.

Sporene på stedet viste at utforkjøringen skjedde ved en smal åpning i autovernet langs fylkesveien. Både politiet og et vitne på stedet opplyste til Adresseavisen at det var svært glatt på veien torsdag morgen. Årsaken til ulykken er det imidlertid for tidlig å konkludere med, opplyser lensmann Halvorsen.

Både krimteknikere og ulykkesgruppa til Statens vegvesen gjorde undersøkelser på stedet etter ulykken.

- Føler med alle pårørende

Dødsulykken i Åfjord er den fjerde på Fosenhalvøya hittil i år, og skjedde bare en måned etter 18 år gamle Rune André Thornes Hoøen mistet livet i en frontkollisjon på fylkesvei 715 mellom Rørvik og Vanvikan.

- I min tid som lensmann kan jeg ikke huske at det har vært så mange døde i trafikken på ett år på Fosen. Jeg føler med alle pårørende her på Fosen, og i resten av Norge som er rammet, sier Halvorsen.

Bilen som 25-åringen førte ble dratt opp av Stordalselva torsdag ettermiddag.