- Jeg begynte på trikset i høst, men da rakk jeg bare fire forsøk før jeg måtte reise bort, sier 29-åringen Stig Aaron Frøseth fra i Rennebu. Han snakker om trikset frontflip, eller en forlengs salto, på motorsykkel. Frøseth driver med freestyle motocross.

Gullhopp i X-games

I vår fikk blant annet Jackson Strong fra Australia gullmedalje i X-games med en frontflip. Det viser vanskelighetsgraden på trikset.

- Jeg ønsket derfor å bli først i Skandinavia med trikset. Da jeg kom hjem fra Spania sist tirsdag, fikk jeg lånt en motorsykkel og en gravemaskin, forteller Frøseth. Deretter tok han tre øvingshopp, før han sist lørdag landet trikset.

Stig Aaron Frøseth understreker at han oftest liker å gjøre mange treningshopp før han tester trikset.

- Nå er jeg først i Skandinavia og Nord-Europa. Jeg vet bare om fire andre utøvere i hele Europa som har gjort en frontflip, forklarer han.

Rennebu og Spania

Han trener i Rennebu på sommeren og i Spania på vinteren. Dessuten jobber han som snekker i sommerhalvåret for å kunne holde på med sporten. 29-åringen har også en utstyrsponsor og lokale sponsorer.

- Hovedfokuset ligger på å kjøre show. Jeg prøver å utvikle showet på festivaler og ulike arrangement der de ønsker underholdning, avslutter Frøseth.