Den siktede 38-åringen har nå sittet varetektsfengslet i én måned etter at han ble pågrepet natt til 10. oktober.

Klokken 04.27 denne natten meldte Trøndelag politidistrikt om en slåsskamp i Elgfaret i Botngård. Da politiet ankom leiligheten fant de 38-åringen og en bevisstløs mann. Denne mannen, også han i 30-årene, døde senere på St. Olavs Hospital av skadene.

Plasterlapp

38-åringen, som er siktet for grov kroppsskade, nekter straffskyld og har hele tiden hevdet at han handlet i nødverge. Mannens forsvarer, Jon Reidar Aae, uttalte følgende i forbindelse med fengslingsmøtet i oktober:

- Min klient har opplyst at de to begynte å krangle. De hadde drukket alkohol og plutselig gikk kameraten til angrep med kniv. Siktede prøvde å avverge angrepet og fikk slått ham ned.

Da 38-åringen inntok rettssalen under fengslingsmøtet hadde han en stor plasterlapp på halsen etter skadene han hevdet å ha blitt påført under slåsskampen.

Rekonstruksjon i leiligheten

Tirsdag gjennomførte politiet en rekonstruksjon i leiligheten der volden fant sted, med blant annet representanter fra Kripos til stede. Aae opplyser at klienten opprettholdt sin forklaring. I tillegg fikk han vist frem hva han mener skjedde denne natten.

Politiet har ikke ønsket å gi detaljer fra den foreløpige obduksjonsrapporten, men ifølge politiadvokat Ann Charlott Benberg ved Trøndelag politidistrikt er det ikke samsvar mellom siktedes politiforklaring om hendelsen og det rapporten beskriver som dødsårsak.

- Siktede hevder at han handlet i nødverge?

- På bakgrunn av den foreløpige obduksjonsrapporten og ting siktede har sagt til helsepersonell der og da, har vi andre hypoteser om det som skjedde. Han har sagt andre ting til helsepersonellet enn det han har sagt i avhør. Vi driver nå med etterforskning for å finne ut hva som skjedde denne natten og morgenen, sier Benberg.

Benekter

Advokat Aae opplyser at klienten er konfrontert med politiets hypoteser.

- Men han opprettholder sin forklaring. Vi venter nå på den endelige obduksjonsrapporten, sier forsvareren.

- Hva oppfatter du at politiet mener skjedde denne natten?

- At det var mer en slåsskamp enn det min klient beskriver. Han er konfrontert med dette fra politiet, men benekter det, sier Aae.

Mener ikke mistanken er svekket

I tråd med påtalemyndighetens syn, mener Sør-Trøndelag tingrett at videre fengsling av 38-åringen er nødvendig av hensyn til bevisforspillelsesfaren, ifølge fengslingskjennelsen fra onsdag ettermiddag. Dommeren konstaterer samtidig at mistankegrunnlaget mot 38-åringen ikke er svekket siden sist fengslingsmøte. Det vises i den forbindelse til avhørene av redningspersonellet som kom til leiligheten i Bjugn etter voldsutøvelsen. Siktede ble derfor fengslet i fire nye uker.

Det ble ikke avholdt noe fengslingsmøte onsdag, men kjennelsen ble avsagt etter en såkalt kontorforretning, hvor dommeren alene gikk gjennom sakens dokumenter. Siktede hadde samtykket til dette samt nye fire uker i varetekt, opplyser advokat Aae.

Rekonstruksjon: Denne uken ble gjennomført en rekonstruksjon etter at en mann døde etter å ha blitt utsatt for vold i denne leiligheten i Bjugn. Foto: Dan Ågren