- Det er første året på lenge at vi har fått produsert såpass med kunstsnø så tidlig, og jeg har vært her i 33 år, forteller driftsleder ved Vassfjellet Skisenter, Per Eyvind Tellungen.

- Kommer det 15 cm natursnø nå, så er vi klar på dagen, fortsetter han i det han drar i gang snøscooteren og setter kursen opp mot snøgrensa på 350 meter, der det siste snøfallet la seg på lørdag.

LES OGSÅ: Nå åpner alpinbakkene

6600 kubikkmeter

Før årets sesong har det blitt investert et betydelig beløp i infrastruktur knyttet til snøproduksjon ved skisenteret i Klæbu, blant annet er kapasiteten til vannmagasinet doblet. Den siste tiden har det blitt produsert 6600 kubikkmeter med snø her, noe som tilsvarer 660 mellomstore lastebillass. Snøproduksjonen gjorde det også mulig for elever ved Rødde Folkehøgskole å ta i bruk deler av anlegget allerede tirsdag i forrige uke.

- Nå har vi lagt ut 50 centimeter snø i deler av traseen, og vi trenger bare to-tre dager på oss for å få kjørt ut resten, og da kjører vi døgnet rundt, forteller Tellungen, som nå overvåker været hele døgnet.

- Aller helst skulle vi hatt 50 centimeter natursnø før vi legger ut kunstsnøen, for vi kan ikke gamble med den produserte snøen, forklarer Tellungen.

LES OGSÅ: Tviler på hele Gråkallen vinterpark

Parkheisen og Barnebakken

- Vi har prioritet på Parkheisen og Barnebakken. Det vil si at vi har klar en løype på 500 meter og en på 250 meter når vi åpner førstkommende lørdag, forteller Tellungen mens han sparker fornøyd i snøen. Tidligere har skisenteret fått kritikk for dårlige forhold øverst i bakken tidlig i sesongen, men kulda i forrige uke har sikret gode forhold også der i år.

LES OGSÅ: Underskrift for felles kommune

76 000 besøkende

- I fjor hadde vi 76 000 besøkende i anlegget, men vi satser på toppår i år, det vil si rundt 100 000 besøkende, forteller en optimistisk Tellungen som reiste til Oppdal i går, ens ærend for å kjenne på vinterværet der. Men i motsetning til hvordan forholdene er i Oppdal, savner Tellungen at de får utnyttet pudderforholdene øverst i Vassfjellet bedre.

Vassfjellet Skisenter har åpent fra 09.00 til 16.30 førstkommende lørdag. I år kjøres skibussen i helger og på onsdager.

SE OGSÅ: Knall og fall i Vassfjellet

Tidligere har skisenteret fått kritikk for dårlige forhold øverst i bakken tidlig i sesongen, men kulda i forrige uke har sikret gode forhold også der i år. Foto: Glen Musk
Snøproduksjonen gjorde det mulig for elever ved Rødde Folkehøgskole å ta i bruk deler av anlegget allerde tirsdag i forrige uke. Foto: Glen Musk