- Jeg skal opp på beina, jeg skal gå. Og ikke minst skal jeg klare å ta meg av datteren min, sier Svein Børge Hustøft i et intervju med TV2.

TV-kanalen møter brannofferet ved Nordås rehabiliteringsklinikk i Bergen. Det er ikke lenge siden han klarte han å løfte bena for aller første gang. Alt av muskler er sterkt svekket etter halvannet år i sykehussengen.

Mens han lå i koma etter brannen, ble han også far for halvannet år siden. Nå skal Hustøft hjem Trøndelag for å feire jul og for å møte datteren sin.

La seg ned for å dø

Hustøft hadde jobbet ved Trondheim Bil-demontering i to uker da den fatale brannen oppsto på Øysand 26. mai i fjor.

- Jeg sto inne i en hall med bensintanker. Så datt den ene tanken ned fra den reolen den sto i. Da begynte det å renne bensin utover hele gulvet. Jeg sto cirka fem meter unna da tanken eksploderte, sier 25-åringen som husker alle detaljer fra brannen.

- Jeg sprang inn i delelageret. Der la jeg med ned for å dø, sier han videre til TV2.

Da reddet noen livet hans.

- Jeg husker ikke hvem det var, men det kom en og slukket meg, forteller 25-åringen, som gjerne vil takke denne mannen.

- Jeg husker bare at han hadde arbeidsklær på seg, men jeg klarer ikke huske ansiktet hans, forteller han til TV2, og legger til:

- Jeg fikk kommet med meg opp og måtte dra med meg kollegaen min ut av området, sier han.

De var tre kolleger som ble kritisk skadd. Alle trengte spesialistbehandling og ble fraktet til brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssykehus i Bergen.

- Hadde nesten ikke hel hud igjen på kroppen

Livet til 30 år gamle Leif Inge Høvik sto ikke til å redde. Han døde på sykehuset dagen etter brannen, og etterlot seg samboer og et lite barn.

Mannen som Hustøft dro med seg ut, overlevde.

- Jeg ble lagt i koma og husker egentlig ingenting før rundt jul i fjor, sier Hustøft og legger til:

- Jeg var helt oppbrent og hadde nesten ikke hel hud igjen på kroppen. Det var veldig kritisk. Jeg holdt på å miste livet flere ganger.

80 prosent av 25-åringens kropp fikk tredjegrads forbrenning. Halvannet år etter brannen har han fortsatt sår som ikke har grodd.

Daglig leder Belinda Skibnes Ramberg ved Trondheim Bil-demontering er tiltalt for brudd på brann- og eksplosjonsvernloven samt arbeidsmiljøloven etter dødsbrannen. Straffesaken er ennå ikke berammet.