9. mars må mannen fra Trondheim møte i Sør-Trøndelag tingrett tiltalt for å ha krenket en kvinnes fred gjennom sin hensynsløse adferd.

Bakgrunnen er en sms han skal ha sendt i mars 2016. Mottageren var en kvinne som hadde fortalt ham at hun var gravid med hans barn. I meldingen gjorde han det klart at han ville legge ut nakenbilder og/eller filmer av henne på internett dersom hun ikke tok abort, ifølge tiltalen.

«De kommer til å havne på nettet....»

Da den fornærmede åpnet meldingen fra mannen, var det dette som ventet henne på mobilen, ifølge påtalemyndigheten:

«Hvis du ikke tar abort, så gjør jeg livet ditt til et helvete».

Om bilder og filmer skal han ha skrevet at «de kommer til å havne på nettet såfremt du ikke overholder avtalen vår», ifølge tiltalen.

Politiadvokat Christine Grøtte ved Trøndelag politidistrikt ønsker ikke å si mye som saken før hovedforhandlingen, men opplyser at den ble anmeldt til politiet i mars 2016. Når rettssaken starter i tingretten, vil det bli ført tre vitner.

Skal ha fått hjernerystelse

Mannen i 30-årene er også tiltalt for å ha utøvd vold mot kvinnen i februar 2016. Ifølge tiltalen skal han ha tatt tak i håret hennes og dratt hardt i det. Han skal også ha ristet hodet hennes frem og tilbake samt slått det mot en sofakant, slik at hun fikk hjernerystelse.

Advokat Arve Røli er forsvarer for en mann som er tiltalt for å ha skrevet at han ville legge ut nakenbilder av en kvinne på internett om hun ikke tok abort. Klienten hans nekter straffskyld.

Advokat Arve Røli forsvarer den tiltalte. Han opplyser at klienten nekter straffskyld for begge tiltalepostene.

- Han vil forklare seg om forholdene i retten, sier Røli.