Bymarka og Granåsen i Trondheim, Meråker, Selbuskogen, Tydal, Jervskogen og Oppdal er noen av områdene hvor du kan finne vinter, snø og skiføre i helga.

- Jeg har nettopp kommet inn fra en skitur i Bymarka. Det var gnistrende skiføre og flotte forhold, skryter Line Selnes i Trondhjems skiklub.

Fredag ettermiddag er hun travelt opptatt med å forberede årets Markatrim, og rundt 400 spreke løpere er ventet i Bymarka til turrennet på lørdag. Men det er plass også til dem som ønsker å gå uten startnummer på brystet.

- Markatrimmen starter klokka ti, og da vil det nok være ganske tett i løypa. Men vi regner med det begynner å roe seg litt i 12-tida, sier Selnes.

Vil du heller gå en tur til fots? Her er den nye byrunden.

Skileiken er åpen

En 12 kilometer lang trasé er preparert til turrennet, og her er det anledning også for andre å lange ut når løperne er kommet i mål. Selnes anbefaler de som ønsker seg en skitur i helga, å ta turen til øvre Fjellseter eller Henriksåsen.

Gråkallen skileik er klar for innrykk i helga. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

- For småbarnsfamilier vil jeg anbefale Gråkallen skileik. Der er det nypreparert og fine forhold, sier Selnes.

Hun sier at det er kommet et tynt lag med nysnø i marka, slik at det er fint mulig å gå på ski også utenfor løypenettet. Men det er i øvre deler av Bymarka det er nok snø til å gå på ski.

Det er også ferske skispor i Granåsen.

For dem som ønsker å kjøre alpint i trondheimsområdet, så lover Vassfjellet fine forhold i bakken. Her er det imidlertid for lite snø til at fjellheisen kjøres, ifølge hjemmesiden.

Verdensmesterføre

Skisporet.no kan du sjekke om det er nypreparerte skiløyper i ditt område. Her er snørapporter fra noen steder i fylket:

Meråker: Hele anlegget i Meråker alpinsenter er åpent, og i tillegg er det rundt fem mil med langrennsløyper ut fra alpinanlegget.

- I helga vil jeg absolutt anbefale folk å komme seg ut og nyte godværet. Vi kan knapt få det bedre. I helga blir det påskevær, sier Arne Magnus Størseth, driftssjef ved Meråker alpinsenter.

Han sier at de fikk 12 cm. nysnø i anlegget mandag, og det førte til strålende forhold i bakken.

Selbuskogen: Med både kunstsnø og naturlig snø kan Selbuskogen by på nærmere ti mil med oppkjørte langrennsløyper. - Vi har veldig fine forhold, og folk kommer hit for å trene fra hele Trøndelag, forteller Karin Galåen, styreleder i Skiforeningen Selbuskogen. Hun sier at det også er kjørt skiløype vestover fra Selbuskogen til Vardebu, og i Øverbygda.

- Det er bare å søke opp Selbuskogen på skisporet.no, så finner du løypene, sier Galåen.

I Tydal er det også tilstrekkelig med snø til at deler av løypenettet er preparert for skiløpere. Her skal det være ferske skispor i Stugudalen.

Jervskogen skisenter, Malvik: Tidlig i uka var det blankis i anlegget, men etter et lite snøfall ble det mulig å trylle frem litt skiføre igjen. - Vi har et løypenett i lysløypa på rundt seks kilometer hvor det såvidt er skiføre. Vi har kjørt med rulle, slik at det er fint å skøyte. Det er dessverre ikke nok snø til at vi kan legge spor, men det er greie forhold, sier Tor Helge Hansen, nestleder i langrennsavdelingen i Hommelvik idrettslag.

Røros: - Vi har hatt fantastiske forhold siden først på november. Nå i helga er det bedre enn noensinne. Det er fint å gå på ski både i oppkjørte løyper, og utenfor, sier Knut Brathagen, leder i Røros tur- og løypeforening.

Han rapporterer om fire minusgrader på fredag ettermiddag, og kan love ihvertfall ti mil med langsrennsløyper med utgangspunkt i Røros sentrum.

Slik så det ut i Oppdal alpinsenter for to uker siden. Iflølge skisenteret ligger det an til gode forhold i bakken også i helga.

Oppdal: Skisenteret lover sol og flotte forhold i bakken etter at de har fylt på med kunstsnø. Både Stølen, Ådalen, Vangslia og Hovden er i drift. For de som vil gå på langrennsski, er det også mange muligheter. Løypekjører Arnt Erik Dale lover verdensmesterføre i helga.

- Det er drømmeforhold og lett å få både god gli og godt feste, sier Dale som kan love nypreparerte skiløyper både ved Skarvatnet, i Gjevilvassdalen, Grøtsetra, Langtjønna og på Nerskogen. Også fra Storlidalen rapporter det om ferske skispor.

Og hvis du skulle være i tvil om hvordan været blir i helgen, så er det bare en ting å si: Sol!