Fredag kveld pågrep politiet en mann i 40-årene. Vedkommende er siktet i forbindelse med drapet på Ler.

- Hva ledet til siktelsen?

- Personen som ble pågrepet på fredag er tidligere avhørt som vitne. Han har avgitt flere vitneavhør. Innholdet i vitneavhørene, knyttet til annen informasjon, førte til siktelsen. Informasjonen stemmer ikke over ens med andre vitneobservasjoner, sier politiadvokat Jørgen Aunet ved Trøndelag politidistrikt.

Mannen, som er bosatt i Trøndelag, skal avhøres ved Politihuset i Trondheim søndag ettermiddag.  Advokat Tore Angen er oppnevnt som hans forsvarer.

I en pressemelding opplyser politiet at siktelsen gjelder straffelovens paragraf 275, som omhandler drap eller medvirkning til drap.

Nekter straffskyld

Advokat Angen har kun hatt et kort møte med sin klient når han snakker med Adresseavisen i søndag formiddag.

- Det jeg kan si foreløpig er at han ikke erkjenner straffskyld, sier Angen.

I tillegg til mannen i 40-årene, er en mann i 20-årene pågrepet og siktet i forbindelse med drapet. Han ble 28. januar varetektsfengslet i to uker med full isolasjon.

Mannen i 20-årene nekter også straffskyld. Det opplyste hans advokat Arve Opdahl til Adresseavisen 28. januar.

-  Han nekter straffskyld, og synes det er en ekstra belastning å være pågrepet etter å ha mistet en god venn, sier forsvareren.

Søndag ettermiddag bekrefter politiadvokat Aunet at ingen foreløpig har erkjent å ha noe med drapet å gjøre.

Advokat Tore Angen er oppnevnt som forsvarer for mannen som ble pågrepet fredag. Foto: Terje Svaan

Avventer svar

I en pressemelding søndag skriver politiet at etterforskningen fortsetter med «fullt trykk».

- Hvordan etterforskes saken videre?

- Det blir avhør av han som ble siktet på fredag, og et nytt avhør til uka med han som sitter varetektsfengslet. Vi avventer fortsatt svar på tekniske undersøkelser. Det er sendt mye materiale til Kripos som vi venter tilbakemelding på, sier politiadvokat Aunet.

Politiet har blant annet gjennomført kriminaltekniske undersøkelser av den nylig siktedes bolig og bil. Kripos bistår etterforskningen på både taktisk og teknisk nivå.

- Har politiet flere mistenkte enn de to som er siktet?

- Nei, per nå er det ingen andre.

En tredje mann ble pågrepet torsdag 26. januar, men ble løslatt etter avhør. Vedkommende er fortsatt formelt siktet, men politiet oppgir at han ansees som mindre aktuell i saken.

- Samme omgangskrets

«Det er en relasjon mellom denne mannen, mannen i 20-årene som er siktet i samme sak og avdøde», skriver politiet i en pressemelding søndag formiddag.

- De er i samme omgangskrets, eller hvert fall bekjente, sier politiadvokat Aunet.

I forrige uke meldte politiet at avdøde skal ha blitt påført vold. Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiadvokaten gå nærmere inn på detaljer på nåværende tidspunkt.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.