Den siktede 26-åringen har denne uken gjennomført to politiavhør, og det planlegges flere, opplyser politiadvokat Jørgen Aunet ved Trøndelag politidistrikt.

- Min klient opprettholder sitt standpunkt og nekter fortsatt straffskyld, sier advokat Arve Opdahl, som forsvarer den varetektsfengslede mannen fra Melhus.

Fikk to uker

Varetektsperioden går ut lørdag, og i morgen begjærer Aunet den drapssiktede 26-åringen fengslet i nye fire uker i Sør-Trøndelag tingrett. Påtalemyndigheten mener at mannen på frifot vil kunne forspille bevis.

Også under sist rettsmøte ville påtalemyndigheten ha mannen fengslet i fire uker, men tingretten mente at det ikke var grunnlag for å varetektsfengsle ham i mer enn to uker. Ifølge fengslingskjennelsen var ikke «mistankegrunnlaget (...) veldig sterkt slik saken står i dag, og det legges til grunn at politiet i toukersperioden som kommer vil kunne foreta en god del etterforskningsskritt som klargjør hendelsesforløpet».

- Skjellig grunn til mistanke

- Har dere klargjort hendelsesforløpet noe mer før fredagens fengslingsmøte?

- Vi har jobbet mye med saken, og mener vi har kommet videre. Men fortsatt gjenstår en god del etterforskning. Det er blant annet gjort mange beslag som må undersøkes kriminalteknisk. Det tar tid, sier Aunet.

Politiadvokat Jørgen Aunet ved Trøndelag politidistrikt vil fredag begjære en drapssiktet 26-åring varetektsfengslet i en ny periode.

- Har dere tekniske bevis som knytter siktede til drap?

- Jeg ønsker ikke å gå i detaljer rundt dette, men i og med at han fremstilles for fengsling, så mener vi at det er skjellig grunn til mistanke, svarer Aunet.

- Hva mener dere knytter den siktede til drapet?

- Det kan jeg ikke komme inn på før i fengslingsmøtet, sier Aunet.

Vet ikke sikkert når drapet skjedde

Politiadvokaten opplyser at de fortsatt ikke vet sikkert når 38-åringen ble drept. Den siste observasjonen av offeret i live har politiet tidfestet til klokken 22.21 mandag 23. januar. Han ble funnet drept i boligen sin på Ler i Melhus påfølgende onsdag klokken 12.58.

I og med at 26-åringen var en venn av den drepte 38-åringen, så har han vært på besøk hos ham flere ganger - også før dødsfallet, har advokat Opdahl opplyst til Adresseavisen tidligere. Om klienten hans var i boligen i tidsrommet for dødsfallet, har han imidlertid ikke kunnet gi noe svar på - så lenge det ikke foreligger noe dødstidspunkt.

Nær bekjent

Det var onsdag 25. januar klokken 12.58 at politiet fikk melding om at en livløs person var funnet i en bolig ved Ler i Melhus. En mann i 30-årene ble deretter erklært død på stedet. Samme ettermiddag innkalte lensmannen i Melhus til pressekonferanse, og opplyste at de karakteriserte dødsfallet som mistenkelig. Noen timer senere resulterte etterforskningen i den første pågripelsen i forbindelse med saken. 26-åringen ble arrestert og siktet for grov kroppsskade med døden til følge - en siktelse som altså ble skjerpet til forsettlig drap.

Det var her den drepte 38-åringen ble funnet. To menn er siktet for drap, men politiet vet ikke sikkert når ugjerningen skjedde.

I tillegg til 26-åringen, er også en 43-åring fra Melhus siktet for drap eller medvirkning til drap. I likhet med 26-åringen var denne siktede en nær bekjent av den drepte 38-åringen.

43-åringen ble varetektsfengslet i én uke av Sør-Trøndelag tingrett på mandag, selv om politiadvokat Aunet begjærte fire uker. Retten påpekte i kjennelsen at «mistanken mot siktede ikke synes svært sterk», og viste til at det ikke er var tekniske bevis som knytter ham til drapet på 38-åringen.

Vet ikke om de vil be om ny fengsling

43-åringen ble avhørt av politiet første gang allerede samme dag som dødsfallet ble kjent, og har etter dette blitt avhørt flere ganger.

«Uregelmessighetene i siktedes forklaring innebærer at disse må ettergås, noe som etter omstendighetene vil være mer sentralt enn hensynet til siktede», skrev retten i sin begrunnelse for varetektsfengslingen.

Aunet opplyser at påtalemyndigheten ennå ikke har tatt stilling til om de vil begjære 43-åringen fengslet på nytt til uken.

Også en tredje mann har vært siktet for grov kroppsskade i forbindelse med drapssaken. Han er imidlertid ikke sentral i saken lenger, opplyste Aunet på mandag.