Fredagskveld kom denne meldingen i innboksen til Adresseavisen:

«Fant denne pakken på dekk på bilferja Tresfjord. Kan dere legge bildet ut på nettavisa? Sikkert noen som savner den. Hilsen Geir matros».

Matrosen sendte også et bilde av pakken. Festlig gavepapir og med en sprittusj står det: «Til Isak. Gratulerer med dagen. Fra Julie, Kurt, Henrik, Magnus og Kasper.»

Ramlet ut av bil

Selvsagt måtte vi hjelpe matrosen Geir å finne eieren av bursdagsgaven.

- Jeg fant gaven onsdag, jeg tror det var onsdag. Men det kan ha vært tirsdag også. Tidspunktet var cirka ni-ti om formiddagen i alle fall, sa matrosen Geir Sandvik da vi fikk tak i ham fredagskveld. Gaven ligger fortsatt ombord i ferja som går mellom Flakk og Rørvik.

- Ja, bursdagsgaven er her fortsatt, merkelig nok. Vanligvis ringer den som har mistet noe ganske kjapt, men det har ikke skjedd denne gangen. Jeg fant gaven på dekk, jeg tipper den har ramlet ut av en bil da døra ble åpnet. Det var på vei til Flakk, så jeg vil kanskje tror den som skulle ha pakken bor i Trondheim, sa Sandvik som også tror det er en liten gutt som savner en bursdagsgave.

Myk gave

- Jeg syns dere kan legge ut et bilde og så håper vi på napp. Det er jo litt trist om Isak ikke får gaven sin, selv om det er en myk gave, sa Sandvik med et smil.

Lørdagsformiddag er mysteriet løst. Da kommer en ny melding i innboksen til Adresseavisen.

Den er fra Frank Hansen som er fadder til Isak Solberg Jensen som blir fire år på mandag.

- Isak bor på Tonsenhagen i Oslo, og gaven skulle sendes bli med dit. Nå blir det dessverre en gave mindre på bursdagsfeiringen i helga, men vi håper å kunne plukke opp gaven på hjemturen søndag og sende den i posten, sier Hansen.