- Broren min har sveiset til en skikkelig slede som vi vil bruke til å dra flyet inn til land. Vi binder flyet fast til sleden og bruker tråkkemaskina til idrettslaget for å trekke det. Det er i hvert fall planen, men jeg tør ikke si helt sikkert om det blir slik, sier John Torve til Adresseavisen.

Lederen i Lønset Idrettslag har fått en forespørsel om å bidra når småflyet som nødlandet i Storlidalen skal berges.

Det er flyteknikere fra Gardermoen som står bak bergingsaksjonen, meldte Oppdalingen tirsdag.

Vellykket nødlanding

- De starter i 13-tiden. I tillegg bidrar to medlemmer fra Lønset Idrettslag og en lokal flyger fra Oppdal. Det er første gang vi er med på et sånt oppdrag, og det er artig å bli spurt.

Tre personer kom uskadd fra det da småflyet fikk motorproblemer søndag ettermiddag. Etter å ha luktet røyk kunne piloten konstatere at motoren til flyet hadde stoppet.

Piloten slo alarm, og minutter etter hadde han foretatt en vellykket nødlanding på det islagte Ångardsvatnet.

Fly landet under fiskekonkurranse

Torve forteller at dette ikke er første gang et fly har landet på vannet. En av gangene var han selv ute på isen, da en fiskekonkurranse ble forstyrret av motordur.

- Det skjedde under en isfiskekonkurranse da jeg bare var gutten. Jeg var kanskje ti år, så det må ha vært på starten av 70-tallet.

På den tiden var ikke Ångardsvatnet regulert, forklarer Torve, og et fly fra Sunndal flyklubb kunne lande med en hyggelig overraskelse til de fremmøtte i Storlidalen.

- Piloten loddet ut en flytur i premie, og det var min mor som vant og fikk sitte på i flyet, mimrer han.