111 brukte ikke belte i bussen - må punge ut

Statens vegvesen kontrollerte beltebruken i bussene.

Statens vegvesen har tidligere også hatt kontroller av beltebruk i buss. Foto: Statens vegvesen

Saken oppdateres.

1345 busspassasjerer i Midt-Norge ble i forrige uke kontrollert. 111 personer brukte ikke belte, slik det er påkrevd, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. 106 av gebyrene ble skrevet ut i Sør-Trøndelag, fire i Nord-Trøndelag og ett gebyr i Møre og Romsdal.

Det var ekspressbusser som ble kontrollert og hovedvekten på kontroll var i Sør-Trøndelag, skriver Statens vegvesen. Gebyret for å ikke bruke belte i buss er på 1500 kroner.

LES OGSÅ: Nå kan du få bot hvis du ikke husker belte i bussen

- Nedslående

I fjor høst gjennomførte Statens vegvesen en spørreundersøkelse som viste at nesten alle visste at det er påbudt med belte i buss.

- Da synes vi det er ganske nedslående at vi skriver ut 111 gebyr for manglende bruk av belte, skriver Annette Henden i Statens vegvesen i pressemeldingen. Hun påpeker at det er viktig med belte dersom det skulle skje en ulykke fordi skadepotensialet er stort.

LES OGSÅ: Her er det ingen krav om belter

LES OGSÅ: Neste gang blir det bot

Landsdekkende kontroll

Kontrollene i Midt-Norge er en del av en landsdekkende kontrollvirksomhet som Statens vegvesen gjennomførte i forrige uke. 9230 passasjerer ble kontrollert og 237 gebyr ble skrevet ut.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Vis debatt
comments powered by Disqus

Trykk her for debattregler

Gikk du glipp av disse?