Aktor Aage Sliper Midling la frem det påtalemyndigheten mener skjedde dagen da brannen brøt ut i Trondheim Bil-demonterings lokaler på Øysand i Melhus.

Bensin ble lagret i to tanker, som var montert i en reol, inne i tankrommet der brannen brøt ut. Ståltankene hadde et volum på 1200 liter.

- Tankene var tidligere brukt til oppbevaring av melk, opplyste Midling i innledningsforedraget.

Tankene var av rustfritt stål og var koblet sammen med en gummislange. Den ene bjelken knakk, og den ene tanken falt så ned på gulvet forut for brannen.

- Ansatte hørte et dunk fra tankrommet og sprang inn, sa Midling.

- Sterkt brannskadd

Det ble gjort forsøk på å stoppe lekkasjen, og det ble kjørt en truck inn i tankhallen. Brannen brøt så ut. Tre personer var inne i hallen da brannen brøt ut.

- De er sterkt brannskadd da de kommer seg ut, sa Midling.

Leif Inge Høvik fikk omfattende skader i brannen, og døde på Haukeland universitetssykehus som følge av skadene. Svein Børge Hustøft og en annen ansatt fikk også store brannskader under brannen.

Nekter straffskyld

Påtalemyndigheten mener at bedriften er skyldig i brudd på arbeidsmiljøloven, og mener bedriften i tillegg har brutt brann- og eksplosjonsvernloven. Daglig leder Belinda Skibnes Ramberg er også tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven. Hun nektet straffskyld da rettssaken startet mandag i Sør-Trøndelag tingrett. Hun har ikke vedtatt forelegget på én million kroner.

Rambergs forsvarer, advokat Frode Wisth hadde merknader til innledningsforedraget til Midling.

- Dette er en tragisk sak, sa Wisth.

Han trakk frem at både Gauldal brann- og redningstjeneste og Arbeidstilsynet hadde vært på tilsyn ved bedriften i månedene før brannen brøt ut.