- Det har vært dårlig vær og liten utfart ifølge rapporter vi har fått inn, sier vaktleder Sondre Kristiansen på infosentralen til Sør-Trøndelag Røde Kors.

Utfarten i Sør-Trøndelag har vært middels, ifølge en pressemelding fra Røde Kors. Det har vært størst utfart i Melhus og Rennebu, og minst i Surnadal og Rindal.

De fem skadene har skjedd i sørfylket til og med onsdag, og ute i terreng.

- Det er typiske skader for en sen påske, med dårlig snø og skiføre. Det er ankel- og fallskader, som forstuinger og brudd, sier Kristiansen.

Få skader i starten

Han forteller at for Røde Kors Sør-Trøndelag har påska forløpt som normalt til nå.

- Det pleier å være få skader tidlig i påska, sier Kristiansen.

Også for Nord-Trøndelag Røde Kors har påska til nå vært normal, forteller vaktleder Tom Christian Håpnes i Nord-Trøndelag Røde Kors.

- Vi har ikke hatt rene skader til nå, bortsett fra det som har oppstått i turrenn. Utfarten har vært dårlig, men tok seg betraktelig opp i dag. Det har med været å gjøre, sier Håpnes.

Han forteller at i fjor var det også slik, og at antallet skader tok seg kraftig opp fra skjærtorsdag.

I Nord-Trøndelag er det størst utfart i Verdalsfjellene, Levanger og Indre Namdal, sier Håpnes.

Overvann og snøskred

Røde Kors advarer mot usikker is.

- Alle vann begynner å få overvann og noen steder slipper isen, men det er store variasjoner etter hvor høyt det er. Det er også snøskredfare enkelte steder, sier Kristiansen.

Han oppfordrer folk til å sjekke varsom.no når det gjelder snøskredfare og isvarsel.

- Isen på innløp og utløp til vann og på bekker kan være dårlig. Vi har også fått rapporter om stor snøskredfare i Børgefjell-området, sier Håpnes.