Påskeaften har Røde Kors registrert sju skader i fjellet, hvorav tre i Sør-Trøndelag og fire i Nord-Trøndelag. Personene fikk bistand ned til vei, hvor de enten ble møtt av ambulanse eller reiste til lege med egen transport.

- Det er snakk om arm- og fotskader etter fall i eller ved løypesystemet, forteller vaktleder Mats Berge Rambraut ved infosentralen hos Sør-Trøndelag Røde Kors.

Påskeaften i fjor hadde hjelpekorpset kun ett oppdrag. Rambraut tror været er hovedårsaken.

- Vi har fått tilbakemeldinger om mye folk i fjellet, og det har nok mye med været å gjøre. Påskeaften i fjor var vi ikke like heldige. Med tanke på antall folk i fjellet har det vært få oppdrag, sier han.

Stor utfart

Nord-Trøndelag Røde Kors har bistått fire skadde personer i fjellet på lørdag. Det opplyser vaktleder ved infosentralen, Kristoffer Nicolaysen.

- Ellers har det vært en rolig dag med stor utfart, fint vær og god bemanning.

I Sør-Trøndelag meldes det også om generelt høy utfart i hele distriktet.

Travel langfredag

Totalt har Røde Kors 1200 hjelpekorpsere i beredskap i påsken, fordelt over 156 vakstasjoner i hele landet. Langfredag ble den travelste dagen hittil i påsken med en redningsaksjon i Jotunheimen, tre andre leteaksjoner, et søk i skred og 95 skader.

Den omfattende leteaksjonen etter to danske fjellturgåere i Jotunheimen omfattet flere hjelpekorps fra Røde Kors, den alpine redningsgruppen, redningshundene, redningshelikopter og Luftambulansen.

- Dette var en omfattende og komplisert lete- og redningsaksjon som viste hvor godt de ulike redningsenhetene samarbeider, sier Ole Gladsø, som leder landsrådet for hjelpekorpsene i Røde Kors til NTB.

Tilstanden var fredag ettermiddag fortsatt kritisk for den ene av to danske mennene.