FosenNamsos Sjø opplyser på sine nettsider søndag kveld at rute 800 mellom Kristiansund og Trondheim var forsinket med to timer.

Ekstra buss fra Brekstad til Vanvikan ble derfor satt satt opp.

- Ingen informasjon

Geir Gjelseth var på kaia på Brekstad søndag kveld sammen med sin kone og ventet på båten som hadde planlagt avgangstid derfra 18.50.

- Det kom aldri noen båt, så da var vi mange som sto der som spørsmålstegn, sier Gjelseth.

- Vi ble ikke gitt beksjed om hvorfor båten ikke ankom, så folk var naturligvis ganske irriterte. Vi prøvde å ringe Atb og selskapet, men ingen har tatt telefonen. Jeg synes det burde være en smal sak med viderekobling av vakttelefon i dag.

Gjelseth anslår at det var mellom 100 og 150 personer som sto å ventet på hurtigbåten.

- Jeg synes mest synd på dem som skal videre med fly og tog. For dem blir det en trasig kveld.

Tekniske problemer skapte forsinkelser

Søndag formiddag la FosenNamsos Sjø ut melding om at de hadde tekniske problemer på MS Tyrhaug, noe som førte til at båten måtte snu og at avgangene ble forsinket.

- Det er en drivstoffpumpe som er gåen og den blir byttet i løpet av kvelden, sier Grete Fuglem Tennås, administrerende direktør i FosenNamsos Sjø.

- Båten er derfor forventet å være i rute igjen i morgen tidlig hvis alt går som planlagt.

- Har informasjonskilder

Tennås opplyser at selskapet har to informasjonskilder som formidler trafikkmeldinger til reisende.

- Den ene kilden er nettsiden vår, hvor trafikkmeldinger blir publisert. Den andre er vår meldingsservice via betalt sms-tjeneste eller gratis via egen app.

Tennås synes det er overraskende å høre at ingen på kaia hadde fått beskjed om forsinkelsene.

- Hvis det er tilfelle må vi nok informere litt bredere om vår meldingstjeneste, for den har gitt brukere oppdateringer gjennom hele dagen.

Informasjon om meldingstjenesten finnes på FosenNamsos Sjø sine egne nettsider.

Avgang 20.45

Ekstrabussen hadde avgangstid fra Brekstad klokka 19.25. Ifølge melding på FosenNamsos Sjø blir passasjerer fraktet videre fra Vanvikan med båt til Trondheim klokka 20.30.

I tillegg vil Trondheimsfjord 1 ha avgang fra Brekstad klokka 20.45.

Videre vil den planlagte avgangen 20.30 fra Trondheim gå 21.40, mens 23.30-avgangen estimeres til 23.45. Reisende blir anbefalt å møte opp i god tid før avgang.