Det er fransk valgvake med jubel, franske flagg og sjampanje på Lade i Trondheim. Harmonie Wiesenberg er en av de ti glade franskmennene som jubler for valgseieren til Emmanuel Macron og partiet «En Marche!».

- Jeg er kjempeglad og veldig stolt. Det er veldig, veldig vakkert, sier en jublende Harmonie Wiesenberg. 31-åringen er bosatt i Malvik, jobber i Trondheim og er medlem i den nye presidentens parti «En Marche!».

De tre franske verdiene

- Han står for alle de franske verdiene på sitt beste, sier hun og viser til «Frihet, likhet og brorskap».

- Han vil at alle skal være frie til å kunne gjøre det de ønsker uansett bakgrunn. Vi er alle like, sier hun jublende. Hun kaller også den nye franske presidenten som ekstremt flink.

Når hun jubler for den nye presidenten, jubler hun også for seg selv. Hun er medlem i samme parti og håper å bli partiets kandidat fra Nord-Europa til det franske parlamentet.

Kandidat til parlamentet

Hun er utrolig stolt av partiets ferske president, den 39 år gamle Macron og mener han står for en helt ny politikk gjennom det sosialliberale partiet «En marche!» («Fremover!» eller «I bevegelse!»).

I juni er et nytt valg i Frankrike. Da skal de stemme på et nytt parlament og der håper Harmoni Wiesenberg å bli en av de 11 kandidatene som representerer franskmenn bosatt i resten av verden. Men først skal hun bli valgt av partiet. 5300 franskmenn bor i Norge, 350 av dem i Trøndelag, ifølge SSB-tall. Det er denne gruppen, samt franskmenn i resten av Nord-Europa, som eventuelt må stemme fram Wiesenberg.