Mandag formiddag vil politiet ta en befaring i industribygget som brant på Grønnøra i Orkanger lørdag ettermiddag.

- Vi tar med oss eksperter inn for å sjekke om bygget er trygt. Om det er trygt kan vi sende inn kriminalteknikere for å prøve og finne brannårsaken, sier politibetjent Ove Bugten ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Ber folk holde avstand

Søndag var det flere tilfeller der nysgjerrige tilskuere som har gikk rett over sperrebåndet ved branntomta, skriver politiet på Facebook.

- Det er veldig viktig at folk holder avstand og respekterer sperrebåndene. Konstruksjonen er utsatt for ekstrem varme og det kan medføre stor fare å bevege seg i nærheten av bygget, presiserer Bugten.

Brannen i tidligere fabrikken kalt «Sponplaten» brøt ut tidlig lørdag ettermiddag, og først klokken 19.05 hadde brannvesenet fått kontroll på brannen. Foto: Rune Petter Ness

Ønsker hjelp fra publikum

Politiet kan ikke si noe om brannårsaken enda og de oppfordrer publikum til å bidra med informasjon.

- Om noen var på stedet før politiet og brannvesenet, ønsker vi å få tilsendt eventuelle bilder og videoer de måtte ha. Dette kan blant annet hjelpe oss med å finne et nøyaktig tidspunkt for når brannen startet. Det kan også gi oss informasjon om bevegelser på området. Alle opplysninger kan være til hjelp, sier Bugten.

Bilder kan sendes til post.sor-trondelag@politiet.no eller man kan ta kontakt med lensmannskontoret på telefon 73 89 93 00