En video som viser en politimann i Orkdal som går på hendene hadde tirsdag ettermiddag blitt sett av over 90 000 på Facebook.

- Ble rastløs

Det var under en promillekontroll på E39 natt til første pinsedag at videoen ble spilt inn, opplyser politibetjent Viggo Hansen.

- Det var til tider ganske lenge mellom bilene, så en av betjentene ble litt rastløs. Han skrøt på seg at han skulle klare å gå flere meter på hendene. Og det måtte han jo bare følge opp. Så fant de frem kamera og filmet, sier politibetjent Viggo Hansen.

SE VIDEO: Bli med politiet på ruskontroll på Støren

- Finner på litt sprell vi også

Videoen falt i smak blant tilhengerne av facebookgruppen. Tirsdag ettermiddag hadde den høstet nesten 5000 likes, blitt delt over 200 ganger og fått over 130 kommentarer.

- Det er artig å gi folk innblikk i hvordan vi har det på jobb. Det er ikke alltid at vi har den posituren folk er vant til å se oss i. Vi finner på litt sprell vi også, sier Hansen.

SE VIDEO: Vi ble med politiet på jobb i julebordstida

Blir ikke innført som krav

Flere av de som har kommentert tar til orde for at også folk som blir stoppet i promillekontroller bør få beskjed om å gå på hendene. En skriver:

«Klarer man dette så er det et sikkert tegn på at man ikke kjører med promille, så hva med å teste dette på sjåførene?»

Ifølge Hansen har politiet ingen umiddelbare planer om å innføre dette som krav.

- Hvis noen spretter ut av bilen og går på hendene under neste kontroll, blir det et artig skue, men også akrobater må blåse i alkometeret, sier han.

SE VIDEO: Bli med politiet på fartskontroll i 90-sona på Melhus

- Viktig å være på sosiale medier

Lensmann i Skaun, Orkdal og Agdenes, Tor Haugan, mener videoinnspillinga er et artig innslag, og mener dette er en god måte å reklamere for politiet på.

Han mener det er viktig at politiet er tilstede på sosiale medier.

- På sosiale medier når vi ut til veldig mange, og vi får inn tips som bidrar til at vi får løst saker. Men for å opprettholde aktivitet på facebookgruppen er det viktig at politiet selv også er aktiv, sier han.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter