I 2011 ødela storflommen i Ålen ødela verdier for cirka 250 millioner kroner. Flere år etter gjensto det fortsatt arbeid og flomsikring.

Siden den gang har flere større og mindre flommer herjet i Trøndelag.

Skred og stenge veier

En av de mindre alvorlige fant sted i mars i år, da åtte hytter på Halland Camping i Rennebu vannskadet. Årsaken til flommen var at snø og en 500 meter lang propp med is som lå i elva smeltet. Ingen personer ble skadet.

4. desember i fjor førte store nedbørsmengder til oversvømmelser og flere skred. Mange veier i Trøndelag måtte stenges, og enkelte steder tok det flere dager før de kunne åpnes igjen.

Det flommet over på fotballstadionen i Vuku i Verdal da det var flom i Trøndelag i desember i fjor. Foto: Leif Arne Holme

Se bilder fra Flommen.

Vannføringen i Nidelva var unormalt høy på grunn av snøsmelting og mye nedbør, meldte Statkraft den gang.

Slik så det ut da Nedre Leirfoss ble oversvømt.

Flom og brann på samme dag

I februar 2015 ble Namdalen rammet av en tiårsflom. 50 husstander måtte evakueres og flere veier ble stengt da Namsen og flere sideelver gikk over sine bredder.

Mest dramatisk var det for Jan og Brit Viken, som ble rammet av både flom og brann. Da kjellerene deres på Høylandet skulle tømmes for flomvann, tok et aggregat fyr. Brannen spredte seg til huset, som til slutt brant ned.

Brannvesenet hadde store problemer med å komme ut til gården på grunn av flommen.

Flommen gjorde i tillegg slukkingsarbeidet vanskelig, da folk måtte fraktes i båt inn til brannstedet. Brannvesenet ble forhindret av vannmassene, og konsentrerte seg heller om å hindre spredning enn om å redde huset.

Flomutsatt festival

Sommeren året før rant det over på Sommerfestivalen i Selbu. Nea vokste seg farlig stor, og flere biler var nær ved å bli tatt av vannmassene.

Politi og brannvesen rykket ut til Sommerfestivalen i Selbu da elva gikk over sine bredder.

LES MER HER: - Vegard, du har en ørret i grillen!

Festivalen ble for øvrig rammet av flom også i 2010. Da måtte ti biler tjores fast for ikke å bli tatt av vannmassene.

Verste siden krigen

I mai 2013 advarte Meteorologisk institutt om 50-årsflom i Driva mellom Snøhetta og Sunndalsfjorden. Så ille ble det ikke, men som man kan se på denne videoen,  vokste elva seg stor.

Slik så det ut i Ålen i 2011.

To år tidligere, i august 2011, ble Ålen rammet av storflom. Folk våknet opp til biler flytende forbi soveromsvinduet, og brannvesenet kalte flommen den verste siden krigen.

En av de som fikk kjenne flommen på kroppen var Oksana.