Ronny Tiller (32) var på tur ut døra og bort til bilen da han så vannmassene komme.

- Jeg var gjennomvåt i løpet av få meter og har ikke sett maken til regnvær. Det er det heller ingen andre her som har gjort, sier Tiller.

Les også: - Denne gangen var det ekstremt

Avløpsledninger greide ikke å ta unna de enorme vannmassene og vannet rant ut på jordet ved huset i Kåsavegen på Kvål. Foto: Privat

Han tok noen bilder av oversvømmelsene før familien ble evakuert.

60 millimeter på én time

Det kom om lag 60 millimeter regn på én time på Kvål søndag kveld. Det er nesten like mye som det normalt faller i hele juni i Trondheim.

- Lysgraven foran kjellervinduet fyltes raskt opp. Så fosset vannet inn i kjelleren, forteller Connie Bjørgen som bor i huset. Foto: Privat

- Styrtregn, eller «flash flood», er typisk for sommersesongen, og man får ofte et tegn ved kraftig vind i forkant. Styrtregnet oppstår når vi har både varm luft og kraftig bygeaktivitet, og det varer vanligvis i én til tre timer. Det kan oppstå lokalt eller komme med luftstrømmen, og det er derfor vanskelig å vite akkurat hvor det treffer, sier Anders Sivle, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt til Adresseavisen.

Store ødeleggelser

På Kvål førte det til at folk fikk ødelagt kjellerene sine og det er et svært oppussingsarbeid som må i gang. Fylkesveier, kommunale og private veier fikk hard medfart.

- Vi er sju husstander uten vei og kommer oss ikke ut. Det er uvisst når vi kan bruke veien igjen, sa Frode Kjøsen til Adresseavisen.

Samboerne Connie Bjørgen og Ronny Tiller vendte mandag morgen tilbake til en ødelagt kjeller etter å ha blit evakuert søndag kveld. Foto: Frank Lervik

Det enorme regnskyllet kom i elleve-tiden søndag kveld og varte om lag en times tid.

- Vi trodde ikke det vi så. Vannet sprutet inn kjellervinduene og det dannet seg elver ute på jordene. Det var rene skjære X-files. Jorda dirrer når du går ute på jordet, forteller Kari Moberget.