Fjord1s ferje «MF Tresfjord» er ute av drift på sambandet Flakk-Rørvik, og ligger til kai på Brattøra. Det innebærer at kun to ferjer er i drift på sambandet søndag.

Problemene innebærer at ferjene bare vil gå hver hele og halve time i tidsrommene hvor ruteplanen viser avgang hvert 20. minutt.

- Kø så langt jeg kan se

- Det står kø så langt jeg kan se, og jeg regner med det er halvannen til to timer å vente, sier Jan Arve Gullvåg rund klokka 17.15.

Han er på vei hjem fra hytta på Fosen, og forteller at han ofte tar denne ferja.

- Jeg tar den annenhver helg, og det er svært sjelden det er så lang kø. Det har vært bra de sist årene, sier Gullvåg.

Kjell Evensen står også i kø på Rørvik-siden av ferjeleiet.

- Jeg regner med det er et par timer å vente. Køen går 1,5-2 kilometer ut på riksveien, sier Evensen, rundt klokka 17.30.

Klokka 19 skriver Evensen i en sms til Adresseavisen at det fortsatt er kø opp på veien.

- Regner med ut kvelden

Trafikkoperatør Erling Drangsholt ved Vegtrafikksentralen forteller at de venter kø utover kvelden.

- Det er mange som har gamblet på å reise sent hjem fra hytta. De må i alle fall beregne å stå over to-tre ferjer. Vi regner med det vil vare ut hele kvelden, sier Drangsholt klokka 19.

Regionleder Odd Reidar Ormåsen i Fjord1 sier klokka 19.30 at de som står i kø på ferjeleiet på Rørvik må regne med en ventetid på 1-1,5 timer.

- Når det er fint vær pleier folk å drøye, og reiser hjem senere enn normalt, sier Ormåsen.

Feil på propellanlegget

Fjord1 opplyste til Adresseavisen lørdag at det er en feil på propellanlegget «MF Tresfjord», og at den må til et verft for reparasjon. Rederiet regner med at reparasjonen vil ta 10-14 dager, og setter inne en annen ferje fredag og søndag.

- Vi håper å få på plass en større ferje de nærmeste dagene, slik at det er tre ferjer til kommende fredag, sier Ormåsen.