Politiet i Trøndelag opplyste på Twitter klokken 19.28 onsdag at har nødetater rykket ut til melding om brann i Strandvegen på Melhus.

Det var et gammelt verksted som brant. Det ble meldt om kraftig røyk fra 1. etasjen i bygningen. Ifølge Astrid Metlid, operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, har nødetatene fått slokket brannen.

To menn pågrepet

- Vi har pågrepet to menn i forbindelse med brannen, sier Metlid.

- De ble påtruffet på stedet. De sitter i arrest og vil etter hvert bli avhørt.

De to skal være kjent for politiet fra før.

- Vi har mistanke om brannen kan ha skyldtes røyking. Det ble funnet sigaretter på stedet.

Ifølge politiet har ikke verkstedet vært i drift på lang tid. Metlid sier man så langt ikke har lyktes i å komme i kontakt med verkstedets eier.

Var potensial for spredning

- Det ligger to bygninger i nærheten av verkstedet, men brannen ble oppdaget tidlig av to forbipasserende, sier brannmester Eivind Schjødt ved Midt-Norge 110-sentralen.

Den hurtige oppdagelsen hindret videre spredning. De forbipasserende hadde luktet og sett røyk fra bygningen, ifølge Schjødt.

Brannvesenet har i kveld revet bygningsmasse for å påse at det ikke er steder nye branner kan blusse opp. Metlid opplyser klokken 21.35 at nødetatene er ferdig og har forlatt stedet.

- Vi har fått sikret stedet så godt vi kan. Så håper vi at folk i nærheten kan følge med og passe på at barn ikke tar seg inn der. Det er et dårlig bygg å leke i, sier Metlid.