To helger på rad har store deler av Trøndelag hatt fint vær og sommervarme. Uheldigvis vil det ikke bli særlig med sommervær i kommende uke. Mandag er det varslet skiftende skydekke og enkelte regnbyger, og et temperaturfall fra tirsdagen av.

- Det er kanskje tirsdag som ser dårligst ut, da vil det være mest skyet i tillegg. Det ser også ut som at det kan bli regnbyger onsdag og torsdag. Temperaturmessig vil det være rundt 12-14 grader både tirsdag og onsdag, forteller Livik.

Våt uke

Selv om søndagen startet bra med mye sol og varme, ser det ut til at regnet vil falle utover kvelden. Livik forteller at oppvarming og ustabile luftmasser kan føre til at vi kan se langt etter den fine sommernatta.

- Vi har varsla at det er mye bygevær utover ettermiddagen. Det kan bli lokale, intense byger med torden fra ca kl 17 og tidlig kveld, sier Gunnar Livik, vakthavende meterolog ved Meterologisk institutt.

Godvær neste helg

Heldigvis ser det ut til at skydekket sprekker opp fra torsdag av, og det finnes ennå håp for godvær kommende helg.

- Fredag og kanskje lørdag er det gode sjanser for sol og litt varme. Vi har jo ikke vært så bortskjemte med varme denne sommeren, forteller han.

Det dårlige været skyldes lavtrykk og tilhørende front i norskehavet som beveger lite på seg.

- Når det ene er passert, samles et nytt lavtrykk, forteller Livik.