På et svaberg på Vikhammer sitter Kristine Valsøe (21) og Paulina Vikhammer (21). Venninnene er blant de mange som har tatt turen til stranden for å slappe av i sola som skinner varmt fra en skyfri himmel. Jentene, som er bosatt i Trondheim, benytter friettermiddagen godt.

- Hva skal dere gjøre i sommer?

- Jobbe, svarer begge to.

- Jeg har akkurat begynt å jobbe på Rema 1000 i Trondheim, så jeg skal jobbe gjennom hele sommerferien, forteller Kristine. Etter sommeren begynner hun på økonomistudiet.

Paulina har nøyaktig samme ferieplaner, bare i en annen butikk.

- Jeg jobber på Weekday, og det har jeg gjort i tre år.

- Hvordan er det å jobbe hele sommerferien da?

- Det synes jeg går helt fint. Sommeren er faktisk den mest spennende årstiden når man jobber i butikk. Det er så mange turister innom, og det er mye forskjellig som skjer, forklarer de.

Sommerfavoritter:

I glasset: Kristine foretrekker brus, helst Solo, spesifiserer hun. Pauline har svaret på sekundet; Mozell.

På grillen: Kristine vil helst ha pølse på grillen. – Ostepølse, spesifiserer hun igjen. Mens Pauline helst vil ha det motsatte, nemlig vegetarspyd.

Musikk: Også på musikkfronten er jentene motsatte. Kristine liker listepop. – Jeg foretrekker alt annet enn listepop, sier Paulina. Ellers liker hun mye forskjellig.

Beste sommerminne: – Det er fra da vi var på fjelltur i Innerdalen, på Blåfjell-fjellet. Jeg var bare elleve år da, og det var pappa som arrangerte turen dit, forteller Kristine og legger til at det blant annet var veldig fint vær den dagen.

- Tidligere besøkte vi bestefar hver sommer. Han bodde ganske langt nord i Sverige, midt utpå landet. Det var veldig fint der, forteller Paulina.

Les om flere sommerfolk:

Indrek Männik: I Trondheim for å spørre om folk liker rockemusikk

Morten Vernegg: Besøker Trondheim en gang i året

Julie Metlie Anderssen og Lene Bergersen: - Man kan ikke sitte på rumpa i åtte uker

Benedict Gereke: Grønnhåret lege på tur til Nordkapp

Darina Farrell og Kurt Bähler: De skal sykle 150 mil i sommer