- Det har vært en eksplosjon med påfølgende brann ved Orkdal trafostasjon på Blåsmo, skriver Orkdal energinett til kundene sine på sms.

Strømmen tilbake

Kommunikasjonsmedarbeider Tore Wuttudal i Trønderenergi bekrefter at de har hatt et større strømbrudd.

- 12919 av våre kunder er nede. Antagelig har flere e-verk problemer, sier Wuttudal.

Cirka 19.20 sier Wuttudal til Adresseavisen at strømmen er tilbake for Trønderenergis kunder. Ifølge kommunikasjonssjef Irene Meldal i Statnett gjelder det antagelig de fleste som ble rammet.

- Det er vårt inntrykk at strømmen er tilbake hos de fleste. Det kan være enkelte husholdninger som fortsatt mangler strøm, sier hun.

Statnett har ikke oversikt over hvor mange som totalt mistet strømmen, men bekrefter at det gjelder større områder.

- Vi har folk på vei for å sjekke hvor feilen ligger. Vi vet at det enten er feil i en transformatorstasjon, eller en ledning, sier Meldal.

- Hørte smell

Ifølge Trønderenergi ble Orkladal-distriktet, inkludert Skaun, Orkdal, Gauldal og Meldal-området rammet. Strømbruddet gikk helt ned til Støren og Oppdal.

Lars Vuttudal bor ca. én kilometer unna trafostasjonen på Blåsmoen på Fannrem.

- Strømmen gikk, så hørte vi et smell. Jeg gikk derfor ut på verandaen og da så jeg at det kom røyk opp fra trafostasjonen, sier han.

Klokken 19.22 melder Statens vegvesen på Twitter at strømmen hadde kommet tilbake i tunnelene på E39. Det hadde tidligere vært bare nødbelysning i alle tunnelene på strekningen mellom Klett og Orkanger.