1. Den viktigste politiske seieren de siste fire år?

Lokalt er det at vi endelig kan slå fast at det blir bygging av skikkelig E6 gjennom hele Trøndelag. Og jeg er stolt av satsingen på NTNU og forskning, som er viktig for vår region. Som statsråd har jeg også vært en pådriver for større åpenhet på toppen av idrettsbevegelsen, noe som ser ut til å bære frukter.

2. Den viktigste saken neste fire år?

De neste årene skal vi jo bygge mye E6, da! Jeg håper også på et løft i helsevesenet for de med psykiske lidelser, gjennom etablering av et nytt psykiatrisenter. Men også for Trøndelag er det viktig at landet styres trygt slik at det kan skapes arbeid til flere, det er det som betaler for velferden vår.

3. Ditt politiske forbilde? (Hvorfor)

Av Marvin Wiseth har jeg lært at det viktigste som politiker er kontakten med folk. Du lærer mye om folks utfordringer og synspunkter gjennom å snakke med sykepleiere, industriarbeidere og pensjonister. Derfor prøver jeg å være så mye som mulig ute sammen med  folk.

4. Hvem frykter du mest av  konkurrentene i politikken? (Hvorfor)

Syns konkurrentene mine mest er hyggelige folk som ingen trenger å frykte, egentlig. Men nå er heldigvis Eva Kristin Hansen fra Ap tilbake i valgkampen for fullt og det er hyggelig.

5. Din største politiske nedtur?

Nedturer har jeg heldigvis en egen evne til å legge bak meg og heller jobbe knallhardt for ny valgseier.

6. Er det noe du vil forby? (Hvorfor)

Heldigvis er Høyre et parti som ikke tror nye forbud løser alt. Vi tror folk kan tenke selv og bruke sunn fornuft. Det meste som bør være ulovlig i Norge, er vel forbudt allerede.

7. Hva er det verste/beste med å være folkevalgt? (hvorfor)

Det beste med å være folkevalgt er at jeg kan bruke livet mitt til å bidra til et bedre samfunn, som gjør livene og hverdagen til folk bedre. Det verste med å være en offentlig person er nok i de få tilfellene noen ikke klarer å skille person og politikk, jeg har selv hatt noen ubehagelige opplevelser tidligere.

8. Også noen favoritter:

Bok: Flere av Anne B Ragde og Fredrik Skagen sin bøker

Artist/band: Gjermund Larsen og Trondheimssolistene

Serie: House of cards

Film: Kongens nei

Reisemål: Hytta på Hemnskjel

Mat: Alt det norske matfatet har å by på

Drikke: Kaffe.

Trønder: Alt for mange bra trøndere til å velge seg ut en spesiell