Siden Ebbe Kimo, operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, startet på jobb klokken 15.00 fredag har han mottatt åtte telefoner om viltpåkjørsel, hvorav tre er elg.

- Det er såpass mange at vi bare må melde fra om at bilførere må holde god utkikk ang veikanten. Dyrene kommer helt plutselig , og en påkjørsel skjer veldig raskt. Vi oppfordrer også om at lyspærene sjekkes opp, og skiftes ut om det er defekt, sier han.

Les også: - Så ikke elgen før jeg så det hvite i øynene på den

Rådyr og elg

I en twittermelding fredag kveld spurte han om hvor mange viltpåkjørsler som er ført i politiets vaktjournal så langt i år. Svaret er ikke kommet, men Kimo røper det til Adresseavisens lesere:

Primært er det rådyr som kjøres på, men også en del elg. Noe som kan øke betraktelig de neste ukene med tanke på at jakta starter.

- Det er typisk på høsten at viltet trekker inn fra skogen. Og kanskje jakta fører til at elgen lurer seg unna jegerne. Kanskje elgen ikke er så dum, spør Kimo.

Slik ser en frontrute ut etter kollisjonen med elg. Foto: LEIF ARNE HOLME

Les også: Slik ender tre vilt opp hver dag i Nord-Trøndelag

Straffbart

Og fortsetter:

- Kjør forsiktig, og ikke tro at det kun er i skogsområder elgen eller andre dyr dukker opp. Det kan skje overalt, sier han.

Og er du uheldig; meld fra. Man har plikt til å melde fra om påkjørsel av dyr, enten det er husdyr eller vilt. Å etterlate skadde dyr er straffbart.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.