- Vi har fått flere henvendelser om at det er i ferd med å bli glatt. Vi har derfor sendt ut entreprenører både på Røros og i Oppdal, sa Roger Dalsaune, trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen lørdag kveld.

Fylkesvei 30 mellom Røros og Os vil nå bli saltet. I tillegg er en entreprenør på vei ut for å sjekke forholdene på E6 i fra kommunegrensen mellom Rennebu og Oppdal og til Fagerhaug i Oppdal.

Hvit morgen

Lørdag morgen ble mange overrasket da de våknet til realt snøføre en rekke steder i Trøndelag. I Oppdalsområdet var det fem centimeter nysnø på bakken, noe som førte til at mange bilister fikk problemer på veiene.

Lørdag kveld er det imidlertid ikke snøen som falt sist natt som er problemet.

- Det er ikke så mye igjen av den snøen, men det er kaldt i bakken. Da fryser det på slik at det blir vanskelige kjøreforhold, sier Dalsaune.

- Har mange blitt overrasket over at snøen kom allerede nå?

- Det virker sånn. Men det er også mange som har fått med seg værvarselet, og har skiftet til vinterdekk, sier Dalsaune.

- Utsett turen

I høyere strøk er det ingen tvil om at det er føre for vinterdekk. Lørdag kveld ser Dalsaune at det er fire minusgrader på Hjerkinn på Dovre. Der er det nå stedvis tynn is på veien.

Også på Riksvei 3 ved Kvikne meldes det om fare for glatte partier, og på fylkesvei 705 mellom Stuggudal og Brekken er det delvis snøslaps.

- Det er sannsynligvis en del som skal på farten på søndag. Jeg vil anbefale de som har sommerdekk, om å utsette turen for å se om det blir mildere. Ellers bør de skaffe seg bedre dekk, sier Dalsaune som ber folk sjekke vær og føreforhold før de legger ut på tur. Det kan gjøre enten ved å ringe 175, eller gå inn på Vegtrafikksentralens nettsider hvor det både er kamera og værmelding.

- Vi prøver å holde så god standard som mulig på veiene, og vi tar gjerne imot tips når det er glatt, sier Dalsaune.