De har vedtatt forelegget, melder Trønderbladet.

Alene da han forulykket

Det var mandag 26. september 2016 at Tommy William Bye (31) døde etter en arbeidsulykke i pukkverket. Han jobbet på stedet alene og det var ingen direkte vitner til ulykken.

Tommy William Bye var bosatt på Fannrem i Orkdal. Bye var selvstendig næringsdrivende, men var innleid hos Winsnes maskin & transport da ulykken skjedde.

Kritikk fra Arbeidstilsynet

Etter ulykken kritiserte Arbeidstilsynet Winsnes maskin & transport. Arbeidstilsynet var på befaring samme dag som ulykken skjedde, og stanset maskinen på grunn av overhengende fare ved bruk. De fant flere avvik fra regelverket.

I notatet fra Arbeidstilsynet til politiet henvises det til et vitneavhør med en ansatt hos Winsnes maskin & transport: «Slik Arbeidstilsynet vurderer utsagnet tyder det på at et påmontert deksel vil koste virksomheten både tid og penger og at de derfor har prioritert lønnsomhet, effektivitet og tid fremfor sikkerheten til arbeidstakerne.», skrev NRK.

Brøt arbeidsmiljøloven

I juni ila Trøndelag statsadvokatembeter bedriften et forelegg på 600.000 kroner for brudd på arbeidsmiljølovens paragraf 19.

Førstestatsadvokat Bjørn Soknes skrev i siktelsen at den omkomne av ukjent årsak kom i kontakt med usikret transportbånd på sorteringsverket, og ble som følge av det dratt inn i maskinen slik at han døde.

Sorterings- og knuseverket skal ikke ha vært utstyrt med nødvendige verneinnretninger. Førstestatsadvokaten mente også at bedriften ikke hadde sørget for at det forelå skriftlig dokumentasjon på opplæring Bye hadde fått for å utføre oppgaven han var satt til.

Ledelsen i Winsnes maskin & transport har vedtatt forelegget og ikke ønsket å kommentere saken ytterligere til mediene.