I alt tre personer kom til skade i møteulykken mellom to personbiler i Gurvikdalen på Fylkeveg 716 på Frøya. Førerne i de to bilene, en mann i trettiårene og en kvinne i førtiårene, ble fløyet til sykehus i helikopter for behandling.

Den mannlige passasjeren i femtiårene, som satt i den ene bilen, ble fraktet til legevakt på Frøya for sjekk, opplyser politiet.

- I utgangspunktet ble det omtalt som en alvorlig ulykke, med alvorlig personskade, men fra helsetjenesten får vi nå opplyst at det ikke er fare for livet til noen av dem, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen hos politiet i Trøndelag.

Politiet meldte om ulykken klokken 13.05 i en twittermelding.

Førerkortbeslag

- Det er snakk om en frontkollisjon mellom to personbiler. Vi har grunn til å tro at en bil har kommet over i feil kjørebane, sier operasjonslederen.

Han forteller at førerkortet til den ene bilføreren er beslaglagt etter trafikkulykken, og at det er opprettet sak.

Hollingen bekrefter at det tok lang tild før politiet kom til ulykkesstedet, fordi politipatruljen som rykket ut, befant seg i Hemne.

Sea King-helikopteret tok med seg en person til St. Olavs hospital. Foto: RONNY TEIGÅS

Trafikkproblemer

Det var redusert fremkommelighet forbi ulykkesstedet i nesten fem timer etter ulykken. Først klokken 17.38 meldte Vegtrafikksentralen at veien er ryddet og åpnet for full trafikk i begge retninger.

- Etter det vi har fått informasjon om fra brannvesenet er det snakk om en ulykke hvor to biler og tre personer er involvert, opplyste operasjonsleder Anlaug Oseid ved Politiet i Trøndelag.

- Det skal være skader på en eller flere personer, men vi har enda ikke oversikt over omfang og alvorsgrad, sa Oseid.

Vegtrafikksentralen tvitrer kl 14.30 at veien er åpnet i ett felt og at trafikken dirigeres forbi skadestedet.

- Det er ikke stengt, men det er redusert fremkommelighet. Vi avventer beskjed om hva som skjer der, opplyste trafikkoperatør Ingvild Stabell Bredland ved Vegtrafikksentralen til Adresseavisen klokken 15.50.

Klokken 17.38 meldte de om at veien var ryddet.

Mannen i 30-årene ikke alvorlig skadd

Mannen i 30-årene som ble fløyet til St. Olavs hospital, er ikke alvorlig skadd. Sykehuset opplyste ved midnatt til NTB, at mannen blir behandlet for moderate skader.