- Vi har en interessant observasjon av en person ved Bunnpris på Kyrksæterøra klokken 20.25 onsdag, sier lensmann Anette Ertvåg i Hemne og Snillfjord til Adresseavisen.

Politiet er interessert i å undersøke om opplysningene samsvarer med andre observasjoner. De håper tips fra vitner kan hjelpe dem i letingen etter en 23 år gammel mann som har vært savnet siden onsdag.

- Vi har et opptak ved det mekaniske verkstedet av samme person, som kom gående ned Stølan mot Storøyveien og over brua mot fylkesvei 680. Det vi er interessert i, er å snakke med personer som var i det området i tidsrommet 20.25 til 21.

Søkte ved badeplass

Den savnede er 23 år, slank, 1,73 meter høy og opprinnelig fra Eritrea. Han ble meldt savnet fra sin hybel på Kyrksæterøra, og skal sist ha blitt sett i 10-tiden onsdag.

23-åringen er elev ved Hemne videregående skole og bosatt på Frøya. Torsdag skulle han besøke venner der, men dukket aldri opp.

Fredag fortsatte leteaksjonen på land med styrker fra Sivilforsvaret. Samtidig satte brannvesenet i gang søk etter en antatt omkommet person til vanns.

- Vi har søkt i begge elvene i Kyrksæterøra-området som kommer ut i sentrum. I Haugaelva har vi søkt ved badeplassen Haugafossen, og dykkere har også sjekket Søa.

Søkene til vanns ble avsluttet ved mørkets frembrudd.

Ikke brukt helikopter ennå

Ifølge operasjonsleder Viola Elvrum har utfordringer begrenset søket på land. Dermed gjenstår det fortsatt en del områder som ikke er gjennomsøkt.

- Innsatslederen har forklart at de bestemte seg for ikke å søke gjennom enkelte områder fordi det var for bratt og farlig slik været har vært i dag, sier Elvrum.

Hovedredningssentralen opplyser at de ikke har fått anmodning om å bistå med helikopter fredag.