Amund Elias Noteng ønsker seg penger til innsamlingsaksjonen for barna i Gaza. Han fyller år 20. august. Foto: privat

20. august fyller Amund Elias Noteng fra Ler i Melhus syv år. Men han ønsker seg verken bøker, leker eller spill.

- Jeg ønsker meg penger til innsamlingsaksjonen min for barna i Gaza, sier han.

Fikk ideen av venn

I fjor hadde en kamerat bursdag, og han ønsket seg penger til Streetlight, organisasjonen som hjelper gatebarn i Tacloban i Filippinene. Amund Elias synes det var veldig hyggelig gjort, og da mamma Lene og pappa Andreas spurte hva seksåringen ønsket seg til sin bursdag, kom svaret raskt:

- «Jeg vil gjøre som kameraten min og gi til noen som trenger det mer enn meg», sa Amund Elias til oss. Da satte vi oss ned og forsøkte å finne noen vi kunne støtte, forteller mamma Lene Noteng.

Har sett bilder fra Gaza

Hun forteller at det sto mellom Gaza, Syria og Streetlight, og de ble enige om at situasjonen var mest kritisk i Midtøsten.

Den siste måneden har konflikten tilspisset seg, og ifølge palestinske helsemyndigheter har 1886 palestinere blitt drept i kampene. De fleste av ofrene er sivile. På israelsk side er tre sivile drept i palestinske rakettangrep, en av dem en gjestearbeider fra Thailand. I tillegg er 64 soldater drept i kampene.

Mamma Lene Noteng forteller at hun har forklart sønnen at det er krig i Gaza, og at veldig mange barn lider.

- Jeg ønsker at pengene skal brukes til mat, medisiner og vann til barna. De har jo ingenting. Sykehusene er bombet og jeg har sett bilder av hus som har rast sammen. Pengene kan også gå til nye hus, mener Amund Elias.

Har allerede fått inn 1000 kroner

Seksåringen begynner i 2. klasse ved Flå skole til høsten, og klassekameratene vil bli invitert til en bursdagsfeiring. Han håper mange gir penger til innsamlingsaksjonen i stedet for å gi presanger til ham. Allerede har det kommet inn 1000 kroner til aksjonen på Norsk Folkehjelp sine nettsider.

- Jeg håper at det kanskje kommer inn 2000 kroner. Jeg skal holde på med innsamlingen hele høsten, sier Amund Elias.

- Raus og omsorgsfull

Etter at bursdagsønsket til Amund Elias ble kjent, har det vansket mange positive reaksjoner.

- Venner av oss synes han er en fantastisk gutt med et godt hjerte. Jeg synes selv det er rørende. Men Amund Elias er veldig raus og omsorgsfull, og det er ikke overraskende at han gjør dette. Han vil ofte gi penger til tiggere eller gi klærne sine videre til noen som trenger det, forteller moren.

Ønsker du å bidra med å oppfylle bursdagsønsket til Amund Elias? Her kan du besøke innsamlingsaksjonen hans.