Mannen i 30-årene er siktet for trusler med skytevåpen, etter at han avfyrte et våpen flere ganger mot bilen hans ekskjæreste og hennes nye kjæreste satt i i Klæbu fredag kveld.

Mandag ba politiet om fire ukers varetektsfengsling på grunnlag av gjentakelsesfaren. Sør-Trøndelag tingrett har gitt politiet medhold, og vil holde mannen fengslet i fire uker.

- Kan komme med nye trusler

Mannen har barn sammen med ekskjæresten.

I kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett dras samværet med barna, sjalusi og rusproblemer frem som grunner til at mannen kan være i stand til både å fremsette nye trusler, samt å begå voldshandlinger.

Begjærte seg løslatt

Mannen har fremdeles ikke forklart seg for politiet etter hendelsen.

Han begjærte seg løslatt under gårsdagens fengslingsmøte og tok betenkningstid på om han ville anke dommen.

- Jeg ser ikke bort i fra at det kan komme en anke. Vi skal ta en grundig samtale om det i løpet av uka, sier mannens advokat, Morten Aalberg.

Brukte pistol

Politiet tror det er en startpistol som ble avfyrt mot bilen fredag kveld. På bakgrunn av dette, ble siktelsen i løpet av mandag endret fra drapsforsøk til trusler med skytevåpen.

- Det var viktig for politiet å finne startpistolen. Den ble funnet med mannens hjelp i går etter fengslingsmøtet, sier Aalberg.