Den 17 år gamle jenta var mandag kveld inne til avhør hos krimvakta etter hendelsen der en mann grep tak i henne og holdt henne fast mot sin vilje.

- Jenta har forklart at mannen sto skjult da hun kom gående, og kom overraskende på henne. Han grep tak i veska og skulderen hennes bakfra, forteller lensmann i Malvik, May Hoås.

Ville rope om hjelp

Jenta ble redd og vendte seg rundt så hun ble stående ansikt til ansikt med gjerningsmannen. Hun har beskrevet ham som lyshåret og omtrent 180 centimeter høy. Hendelsen skjedde på Vikhammeråsen i krysset mellom Vikhammermoveien og Naustanveien.

- Da hun forsøkte å skrike om hjelp, la han hånden over munnen hennes for å hindre henne i å skrike, men han skal ikke ha brukt mye makt da han tok tak i henne. Hun klarte å rive seg løs og løpe hjem til foreldrene sine, sier Hoås.

Ingen grunn til uro

Selv om politiet står uten videre spor etter gjerningsmannen, understreker lensmannen at hun ikke ser noen grunn til at beboere på Vikhammeråsen skal føle seg utrygge.

- Vi føler oss sikre på at dette var en enkelthendelse. Det er ingenting som tyder på at dette var et overfall på jenta. Dette var et tyveri, understreker hun.

Politiet har heller ikke fått rapporter om andre, lignende hendelser i området.

Samtidig gjentar hun oppfordringen til publikum om å komme med opplysninger som kan være interessante for saken.