Meldal kommune ber alle innbyggere om å koke vannet sitt etter funn av E. coli- bakterier i vann fra Å vannverk i Jerpstad. Det skriver kommunen på sine egne nettsider.

De har opprettet et kokepåbud for alt vann som benyttes i husholdningen som drikkevann, vann til matlaging og ved skylling av matvarer ved vannverket.

Brannsjef og beredskapskoordinator Ove Smedplass i Meldal kommune understreker at kokepåbudet gjelder innbyggerne som er knyttet til Å vannverk i Jerpstad. Innbygerne som er tilknyttet de to andre vannverkene i kommunen er ikke rammet.

Meldal kommune arbeider med å finne mulige forurensningskilder. Oppfølgingsprøver er tatt og resultatet fra disse vil man få neste uke. Det må to rene prøver til før kommunen og Mattilsynet kan friskmelde vannet, står det på nettsiden.

E.coli er tarmbakterier som normalt finnes i store mengder hos mennesker og dyr. Disse tarmbakteriene er vanligvis ufarlige.

Men det finnes noen grupper av E.coli  som ikke finnes i vår naturlige tarmflora og som er årsak til ulike typer tarminfeksjoner hos mennesker, ifølge Folkehelseinstituttet. Disse kan føre til alvorlig sykdom.