Politiet i Sør-Trøndelag rykket søndag morgen ut etter flere uavhengige meldinger om skudd i et boligområde sør for Løkken sentrum.

- Vi har fått melding om 15-20 skudd. Både enkeltskudd og salver. Det er uklart hvor de kom fra, sa innsatsleder Anlaug Oseid til adressa.nos reporter på stedet like før klokken 09.

Like etter kom meldingen om at to personer i 30-årsalderen er pågrepet av politiet.

Ikke personskader

De to personene skal ha vært godt beruset. Politiet mener de har avfyrt skuddene fra inne i huset og ut. Det er gjort funn av haglpatroner inne i huset, ifølge innsatsleder Oseid.

Begge personene er pågrepet og blir tatt med til Trondheim. Politiet vil nå gjøre en fullstendig åstedsundersøkelse.

- Det er ikke skader på personer, dyr eller tredjemanns eiendom, sier Oseid til adressa.no.

En ambulanse sto i beredskap i Løkken sentrum i forbindelse med aksjonen.

Rolige pågripelser

Pågripelsen skal ha gått rolig for seg. Én av de pågrepne er kjent av politiet fra før.

- Vi vil gjerne takke observante tipsere og meldere. Uten disse klarer vi ikke å løse denne type saker, sier Anlaug Oseid.

De aktuelle skuddene i boligområdet ble hørt med noen minutters mellomrom før klokken 06.45. Det skal ikke ha blitt avfyrt skudd etter dette.

Bevæpnet seg

Minst to uavhengige meldinger om skuddene kom inn til politiet i 06.30-tiden. Politiet bevæpnet seg og rykket ut med flere patruljer, ifølge operasjonsleder Wiktor Pedersen.

Politiet aksjonerte først mot et hus i området, men uten resultater. Da da gikk inn i et annet hus, fant de personene som nå er pågrepet.

Mens aksjonen pågikk, observerte adressa.nos reporter syv væpnede politifolk ved veien sør for Løkken verk. Den pansrede bilen til Sør-Trøndelag politidistrikt var til stede, i tillegg til en hundepatrulje.

Politiet bevæpnet seg og rykket ut med flere patruljer. Politiets panserede bil og en hundepatrulje var også på stedet. Foto: Jonas Bjørkli
Skuddene skal ha blitt avfyrt fra inne i et hus og ut. Politiet gjorde funn av haglpatroner innendørs. Foto: JONAS BJØRKLI
Her kjører politiets innsatsleder Anlaug Oseid med de pågrepne etter aksjonen. Foto: JONAS BJØRKLI
Flere politipatruljer rykket søndag morgen ut etter melding om skudd sør for Løkken verk. Denne politibilen sto parkert ved Vormstad i forbindelse med aksjonen. Foto: Jonas Bjørkli