Produksjonen ved Dalebakken Mølle på Opphaug i Ørland kommune kommer i gang på rekordtid. Det kan daglig leder Gro Bakken opplyse mandag morgen.

Det var søndag ettermiddag det kom inn melding om brann i korntørka ved mølla. Brannvesenet måtte sage seg gjennom en vegg, og valgte også å skumlegge mølla.

- Det ulmer fortsatt i korntørka, og etterslokking pågår. Likevel er vi i full gang med å få produksjonen i gang igjen, sier Bakken.

I løpet av ettermiddagen regner hun med at produksjonen er i gang igjen. De vil også finne løsninger for mottak av nytt korn.

Leverer som vanlig

Adresseavisen skriver i dag at kornbøndene i området ikke kan levere kornet sitt til mølla på Ørland. Det medfører ikke riktighet ifølge Bakken.

- Vi finner alternative løsninger for levering til oss, og har allerede vært i kontakt med alle de lokale kornprodusentene. Det blir litt tungvint for oss, men vi skal få det til, sier hun.

- Vi får virkelig testet oss på alternative løsninger, legger hun til.

Materielle skader

Kornet som allerede var levert, rundt 4000 tonn, ble berget. Bakken opplyser at de materielle skadene er store, men at følgeskadene ble mye mindre enn man fryktet.

Hvor store kostnader brannen medfører seg er ikke klart. Ifølge Bakken ventes det takstmann til mølla, og sammen skal man jobbe med forsikringsoppgjøret.

- Utfordringene som venter oss er vi klare for. Det viktigste er at ingen er skadd, avslutter Bakken.

Skal undersøkes

Politioverbetjent Hallgeir Stjern ved Fosen lensmannsdistrikt opplyser at politiet har igangsatt etterforskning av brannen.

- Vi vil innlede med vitneavhør og har bedt om bistand til kriminaltekniske undersøkelser, sier Stjern.

Brannårsaken er ikke kjent, og det er dette politiet ønsker å bringe på det rene gjennom etterforskningen.