Etableringen av to ubemannede bensinstasjoner i Ørland og en i Bjugn har ført til at også Statoil nå har kastet seg på priskrigen på diesel og bensin.

To kroner billigere

I de siste ukene har prisen på drivstoff ligget opptil to kroner lavere ved Statoil på Brekstad og Best i Botngård enn tidligere i sommer.

Årsaken til det er Geir Finseth som har utfordret de store oljeselskapene til priskrig. Han har fraktet drivstoff siden 1986, men det siste året har ørlendingen også kastet seg på salg av bensin og diesel.

Les mer: Sjekker prisen hos naboen

- Etter at flere bensinstasjoner la ned driften i Ørland og Bjugn har konkurransen forsvunnet og kundene i de to kommunene har betalt en altfor høy pris, sier Finseth.

Han har tatt over to bensinstasjoner og etablert sitt eget selskap Olje og Energi Trøndelag AS i samarbeid med det landsdekkende selskapet Olje og Energisenteret AS.

Kø av nye kunder

Den ubemannede stasjonen i Lysøysund har i lang tid levert diesel til priser rundt 13 kroner for literen, og bensin for nærmere 15 kroner. Priskrigen tok likevel ikke av før det kom ytterligere to ubemannede stasjoner på Brekstad og Opphaug. I et par uker kom en strøm av kunder til Finseth

- Jeg har ikke fullstendige tall, men det har vært den rene galskapen med kunder som har fylt billig drivstoff hos oss, smiler Finseth. Vi har holdt oss stabilt på 13,22 for diesel, og der vil vi ligge selv om prisene sentralt går litt opp og ned.

Noen billigere? Tips oss på webred@adresseavisen.no.

Han mener kundene helst vil vite hva det koster å fylle tanken fra dag til dag, og de ønsker ikke plutselig hopp eller stå i lange køer på mandag morgen da prisen er lav overalt.

Kunden er vinneren

Finseth sier at han selger med fortjeneste, men det er kundene som er den store vinneren ettersom de etablerte oljeselskapene ikke lenger kunne akseptere at kundene forsvant.

Selskapet til Finseth har også stasjoner i Haltdalen og sør for Tynset. Han starter også gjerne flere stasjoner i andre kommuner.

- Det er bare å komme med en godt beliggende tomt, så skal det ikke stå meg, smiler den lokale oljesjeiken.

Fosen største bensinstasjon, Statoil på Brekstad, har merket konkurransen. Nå har hovedselskapet omsider vist muskler.

Les mer: Skal granske bensinkrig

- Vi kunne ikke sitte stille å se på at kundene gikk over til en konkurrent. Vi har merket godt at det er kommet tilbud med lavere priser selv om stasjonen her har vært stengt noen uker på grunn opprusting, sier daglig leder Terje Knutsen ved Statoil på Brekstad.

Statoil er positiv

Knutsen synes det bare er positivt at det er større konkurranse nå. Statoil sentralt dekker priskuttet og Knutsen får uansett sin fortjeneste per liter solgt drivstoff.

- Dessuten er det matvarene og det vi selger i butikken som gir den største fortjenesten. Derfor var det lite gunstig med kampanjeprisene mandag morgen fordi kundene sto i kø, og ikke hadde tid til å handle i butikken.

Etter at Statoil og Best satte ned prisen til det samme som konkurrentene, har kundene kommet tilbake, sier Knutsen. Han mener de nå har den laveste prisen nå for de som fyller med kort også får bonusen på toppen.

Den nedlagt shellstasjonen på opphaug er nå blitt overtatt av lavprisselskapet Olje og Energi Trøndelag AS, og kundene kan glede seg.
Daglig leder ved Staoil på Brekstad mener det er bra med mer konkurranse på drivstoff. Statoil ble tvunget til å sette ned prisene for å følge konkurrenten. Foto: DAN ÅGREN
Alf Jensen fra Grimstad er innom den ubemannede stasjonen i Lysøysund og fyller opp tanken før han drar sørover.
Jan Kåre Storflor fyller privat på den ubemannede «billigstasjonen», men fyller på Staoil med firmabilen. - Det er klart jeg følger med på prisene. Det har vært for dyrt tidligere år, så mer konkurranse er positivt, sier han. Foto: DAN ÅGREN
Selskapet til Geir Finseth, Olje og Energi Trøndelag AS i Lysøysund var først ute med ekstra billig drivstoff.