62-åringen ble fløyet til St. Olavs Hospital i går med alvorlige skader. Han ble etterpå blitt lagt inn på intensivavdelingen ved sykehuset og er i dag fortsatt i kunstig koma, opplyser Finn Skårsmoen, fungerende lensmann i Oppdal.

Mannen er siktet for voldtekt, med bakgrunn i at mannen som har påført ham skadene skal ha forklart at han angrep fordi han oppfattet det som at kvinnen han har et forhold til ble voldtatt eller forsøkt voldtatt.

Også forklaringen til denne kvinnen, som er i slutten av tenårene, underbygger påstanden om at hun skal ha blitt voldtatt eller forsøkt voldtatt, opplyste politiet i går.

Skårsmoen forteller at mannen i 30-årene, som banket 62-åringen, er blant de som varslet dem om hendelsen.

- Han ringte selv politiet og varslet om hendelsen, opplyser Skårsmoen

Ikke avhørt

Den fungerende lensmannen forteller at de ikke ønsker å komme med opplysninger på det som går på voldtektssaken.

- Ettersom siktede ikke har hatt mulighet til å la seg forklare ennå forholder vi oss taus til saken, sier Skårsmoen.

Det som er kjent er at 62-åringen er siktet for å ha voldtatt en person som var bevisstløs eller ute av stand til å motsette seg handlingen.

Avhør ledet til siktelse

Ifølge Skårsmoen er det ikke vitner til denne saken, og de forholder seg derfor til avhøret fra den fornærmede kvinnen og mannen som er siktet til legemsbeskadigelse.

Voldtektssiktelsen er derfor utferdighet på bakgrunn av forklaringen til disse to, og politiet undersøker nå om tekniske bevis underbygger denne påstanden.

Skårsmoen opplyser at den fornærmede kvinnen ikke er i nær relasjon med 62-åringen.

Avhører naboer

Videre opplyser den fungerende lensmannen at de i går og i dag har avhørt og vil avhøre personer som ble vitner til voldsepisoden.

Dette er personer som gikk forbi boligen da dramatikken utspant seg, og naboer, opplyser Skårsmoen.

- Fordi flere av vitnene ikke er avhørt vil vi ikke gå i detalj om opplysningene rundt denne saken fordi det kan påvirke deres forklaringer, sier Skårsmoen.

Vurderer siktelse

Politiet etterforsker voldsepisoden og den angivelige voldtekten som to ulike hendelser.

Det er politiadvokat Monica Grøtte Estenstad som er jurist på saken som går på legemsbeskadigelse. Hun forteller at de vurderer siktelsen videre.

- Alle detaljer i saken må på plass før vi kan komme med en riktig siktelse. Skadeomfanget er et sentralt moment for å vurdere det, og utfallet er for tidlig å si noe om, sier hun.

Et annet spørsmål påtalemyndigheten vil vurdere er om volden ble utøvd i nødverge, opplyste politiet i går.

Politiadvokat Marianne Høyer, som er jurist på voldtektssaken, sier at hun ikke ønsker å gå inn på detaljer rundt voldtektssiktelsen av hensyn til etterforskningen, men også til partene i saken.

- Etterforskningen er rettet på å avdekke om det har skjedd en voldtekt, sier hun.

De to siktede har ikke fått oppnevnt forsvarere.

Luftambulanse hentet 62-åringen som ble påført alvorlige skader etter han angivelig skal ha voldtatt en kvinne i slutten av tenårene. Foto: Ludvig Killingberg