- Dette gikk over all forventning! Parkeringsplassen var smekkfull og folk måtte snu og komme tilbake seinere. Det har ikke vært så mye folk på kafeen i Rødsjøen siden kongen passerte her i 1978, smiler en kjempefornøyd Dag Arne Rødsjø etter helgens stunt.

Over hundre innom

Veteranbilene fra Rissa sørget for god 60-talls stemning, og mange mintes barndomsturene innom skysskafeen ved det travle veiskillet på Fosen. Også Rødsjø fikk tilbake noe av den gamle barndomsfølelsen da Blåkafeen sørget for kaffe og kaker til forbipasserende.

Les mer: Nå er det retro som gjelder

- Ja, vaffeljernet gikk skikkelig varmt, og vi måtte hente inn ekstrahjelp for å betjene alle. Det var godt over hundre innom kafeen i helga, og det var mer enn jeg kunne drømme om

Rødsjø sier det gir inspirasjon at så mange ønsker at de skal gjenåpne kafeen.

Ønsker retrokafé

- Dette gir kjempemotivasjon. Folk ga beskjed om at de ikke ønsker noen ny og moderne bensinstasjon, men en retrokafé, gjerne med ladestasjon for elbil og noen bensinpumper.

Men Rødsjø må innrømme at retrokafeen nok må ta i bruk noen moderne hjelpemidler om den skal fortsette.

Les mer: Kom hjem til hogstfelt

- Ja, det var mange som etterlyste en kortterminal, men de fikk gratis kaffe eller kom innom og betalte seinere. Vi synes dette var så moro at vi kommer til å ha et par åpninger til i løpet av året.

Deretter må Rødsjø avvente reguleringsplanen for området. Og det blir avgjørende for kafeens fremtid om den nye hovedveien på Fosen vil forbi eller gjennom kafeen.

Gamle biler i sitt rette element ved Blåkafeen i Rødsjø. Foto: Henny Stokseth