Nå har de bedt politiet om å være til stede.

– Vi er bekymret for sikkerheten. Vi vet at det er folk i Trondheim som støtter IS. Flere trøndere har reist for å kjempe på IS sin side, sier Grete Ulvesli i arrangmentskomiteen for markeringen. Det er fra før offentlig kjent at en trønder er drept mens han kjempet på IS sin side.

Ønsker politi

Ulvesli sier at det er spenning knyttet til demonstrasjonen.

– Vi vet det er IS-personer i byen som ikke liker at vi demonstrerer. Vi har opprettet et eget vaktsystem, men vi ønsker politiets tilstedeværelse. Vi har derfor gjort en muntlig henvendelse til politiet, og denne er fulgt opp i dag med en skriftlig anmodning, sier Ulvesli.

Arrangørene håper og tror at markeringen likevel skal gå fredelig for seg.

– Vi ønsker ikke å provosere noen. Men vi vet at det har vært bråk i andre byer, blant annet i Sverige og Danmark. Vi synes derfor det er viktig at vi ber politiet om å være synlig til stede, sier hun.

Politiet vurderer

Stasjonssjef Arve Nordtvedt ved Sentrum politistasjon sier at de vil gjøre en vurdering i løpet av kort tid om det er aktuelt med politi til stede på Torvet.

– Da vi fikk en henvendelse i forrige uke, var avgjørelsen at vi ikke skulle ha folk til stede. Etter at vi har fått en ny henvendelse nå, vil vi vurdere dette en gang til, sier Nordtvedt.

Støtte fra politikere

Markeringen starter på Torvet klokken 17 i ettermiddag. Alle de politiske partiene i byen støtter demonstrasjonen og vil være representert . Både Høyres Yngve Brox og varaordfører Knut Fagerbakke har signalisert sin tilstedeværelse.