Da oppdalingen Harald Riise skulle reise med toget til jobben i Oslo forrige søndag, valgte han å parkere på en av de største parkeringsplassene i Oppdal sentrum.

Da han kom tilbake tordag kveld, var imidlertid parkeringsplassen forvandlet til en av Oppdals største anleggsplasser. Midt oppi anleggsplassen sto Riises bil.

- På grunn av arbeidet med nye E6 gjennom Oppdal, var parkeringsplassen ved togstasjonen stengt. Så jeg snudde rundt, og tenkte at jeg kunne parkere utenfor Rema-butikken på Aunasenteret. Der sto det en annen bil, og jeg så ikke noen gjerder eller parkering forbudt-skilt, så jeg tenkte det var greit, forteller Riise til adressa.no.

- Fikk en god latter

Riise tok toget til Oslo som planlagt, og ante fred og ingen fare. Helt til mandag morgen.

- Da ringte entreprenøren meg opp og spurte om jeg kunne flytte bilen. Jeg sa at det kunne bli vanskelig, fordi jeg befant meg i Oslo, sier Riise.

Problemet var at bilen sto midt i det som skal bli en ny rundkjøring. Entreprenøren skulle fjerne asfalten, og bilen sto mildt sagt i veien.

- Jeg vet at de har midler til å flytte bilen, så jeg sa at de kunne gjøre det. Men i stedet sa de at de kunne grave rundt bilen, slik at jeg selv kunne hente den når jeg kom tilbake på torsdag, forteller Riise.

Som sagt så gjort.

- Da jeg kom tilbake på torsdag fikk jeg meg en god latter. Der sto bilen, på en liten øy av asfalt, omgitt av grus, lastebiler og gravemaskiner. Jeg jobber med anlegg selv, og holder på med et veiprosjekt i Oslo, det var et morsomt syn som møtte meg, forteller Riise.

Vil finne beste løsning

Det er BL Entreprenør som bygger E6 gjennom Oppdal. Anleggsleder Per Olav Rønningen i BL Entreprenør forteller at selskapet ønsker å strekke seg langt for å løse utfordringene rundt det å bygge en E6 i et tettbebygd område på en best mulig måte.

- Det som skjedde i dette tilfellet, var at bilen var parkert på plassen mens bileieren selv hadde reist bort. Da vi skulle begynne gravearbeidet, tok vi kontakt via telefon. Vi fikk informasjon om at eieren skulle komme hjem denne helga, og da valgte vi å grave rundt bilen, slik at han kunne hente den når han kom tilbake, forteller Rønningen.

Kunne ha tauet den bort

Parkeringsplassen ligger like ved togstasjonen, og blir ofte brukt av personer som skal ta toget til andre deler av landet. Rønningen forteller at det ble satt opp skilt med parkering forbudt på stedet bare få timer etter at Riise parkerte.

Entreprenøren hadde i utgangspunktet kunnet taue bort bilen, men det ønsket ikke Rønningen.

- Det er en komplisert jobb vi har i Oppdal, og det er store behov for å parkere i sentrum. Vi ønsker å gjøre dette på en best mulig måte for alle parter. Vi skulle ikke grave veien ferdig nå, bare fjerne asfalten, så det skapte ingen problemer for oss. Da er dette en mye bedre måte å gjøre det på, sier Rønningen.

Riise sier at han er fornøyd med måten entreprenøren håndterte situasjonen.

- Nå har jeg hentet bilen, og jeg har selv lagt ut bilde av parkeringen på Facebook. Dette er en kuriøs sak, ler han.

Fra en annen kameravinkel ser man at det var plass for bilen å kjøre ut av parkeringsplassen. Foto: Adressa.no-tipser