Det var turgåere som mandag gikk seg på de to reinsbukkene som hadde floket seg sammen på fjellet mellom Blåøret, Vangshøa og toppen av Ådalen i Oppdal. De ga beskjed til heissjef ved Oppdal skiheiser, Arnulf Erdal, som fant de to dyrene i den fortvilte situasjonen.

- Jeg hadde ikke mulighet til å komme nær dem. De slåss så det sprakte i gevirene, sier Erdal, som så tydelig at de to unge bukkene ikke hadde sjanse til å komme fra hverandre.

- Det er jo brunst nå, så de har sikkert slåss litt for å markere seg - og så har de satt seg fast, fortsetter Erdal. Ingen av dyrene var avmagret, men for Erdal var det umulig å komme tett innpå de to bukkene og få skilt dem.

Fanget de med lasso

Han fant det tryggest å kontakte reineier i Trollheimen, Gustav Kant. Han reiste opp tirsdag til de to reinsbukkene, som fortsatt var viklet inn i hverandre.

- Jeg fikk ringet dem inn, kastet lasso rundt dem og fikk lagt dem ned. Det var et hundebånd de hadde viklet seg inn i, men vi fikk løs de to bukkene, sier Kant til adressa.no.

- Kunne ha omkommet

Det er dessverre bare mer av slik forsøpling av Trollheimen, ifølge Kant.

- Min oppfordring er at folk må være obs på hva de legger igjen eller mister i naturen - og at folk som finner noe slikt i naturen er observant og gir beskjed. Jeg har ikke flere rein enn at hver eneste en er viktig, sier Kant, som er glad for at han fikk skilt de to.

- Bukkene hadde til slutt omkommet hvis vi ikke hadde fått beskjed og funnet dem.